Terug naar agenda

Terugkijken: talkshow 'Niets is zo duurzaam als een monument'

Terugkijken: talkshow 'Niets is zo duurzaam als een monument'
21 januari 2021
15.00 uur – 16.30 uur
Live vanuit De Balie

Monumenten hebben het imago niet duurzaam te zijn. Maar zij zijn bij uitstek de blijvertjes van de gebouwenvoorraad. We willen ze tot in lengte van dagen behouden en gebruiken en ze hebben een publiek waardevolle status. Is dat niet juist heel duurzaam? Hoe vormt ons erfgoed een inspiratiebron en voorbeeld voor uw renovatie en transformatie opgave? Voor uw opgave op het gebied van circulariteit, energie of sociale duurzaamheid?

U hoort het tijdens onze talkshow met als thema 'Niets zo duurzaam als een monument', naar het gelijknamige essay dat Dr. ir. Paul Meurs (partner bij Steenhuismeurs en architect-onderzoeker) voor NRP heeft geschreven en dan ook officieel wordt gelanceerd!

De talkshow wordt live uitgezonden vanuit De Balie in Amsterdam. Presentator Tim Wagemakers gaat in gesprek met Paul Meurs, Susan Lammers (directeur RCE), Wessel de Jonge (hoogleraar Heritage & Design aan TU Delft, Directeur WDJArchitecten en bestuurslid bij NRP) en Charlotte Uiterwaal (projectmanager MeyerBergman Erfgoed Groep).

Meld u aan en laat u inspireren door de gouden kennis die verborgen zit in erfgoed en krijg antwoord op de vraag hoe deze ingezet kan worden voor de grote maatschappelijke opgaven van vandaag.