Terug naar agenda

Digitale excursie naar Eindhoven door NRP Forum

Digitale excursie naar Eindhoven door NRP Forum
Ga mee op digitale excursie naar één van de meest innovatieve steden van Nederland: Eindhoven. Een stad vol inspiratie en boeiende projecten. De NRP thema’s binnenstedelijke transformatie, sociale gebiedstransformatie en circulariteit vormen de rode draad.
29 oktober 2020
15.00 uur – 17.00 uur
Digitaal, via Zoom

De digitale excursie wordt uitgezonden vanuit Plug-in City, het hart van Strijp-S in Eindhoven. Met diverse gesprekken aan tafel onder leiding van tafelheer Rutger Oolbekkink (programma manager NRP Forum ), afgewisseld met presentaties en inspirerend beeld- en videomateriaal, belooft het een inspirerende en leerzame middag te worden. De excursie is interactief van opzet  je kunt meepraten en vragen stellen via de chat.

BLOK I:  Binnenstedelijke opgaven Eindhoven
In het eerste blok zoomen we in op de binnenstedelijke opgaven waar Eindhoven voor staat en welke rol renovatie en transformatie daarin spelen. De programmaleider Ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente Eindhoven, Jean van Zeeland, geeft een overzicht van de huidige plannen van Eindhoven en de bijbehorende uitdagingen.

BLOK II: Sociale gebiedstransformaties
De wijk Woensel West was lange tijd het zorgenkind van Eindhoven. Directeur Jos Goijaerts van woningcorporatie Trudo vertelt hoe zij de buurt hebben getransformeerd tot een levendige en kleurrijke plek met een aanpak die niet alleen fysiek was maar ook sociaal. Vervolgens leidt Mirelle Knape van BPD ons digitaal bij het voormalige Campinaterrein langs, dat de komende tijd transformeert naar een woon-/werkgebied. Ook hier worden fysieke ingrepen gecombineerd met een sociale aanpak. Zij zal daarbij ook een ondernemer in het gebied interviewen. Thom Aussems,voormalig directeur Trudo, zal in een column zijn eigen visie op de ontwikkeling van Eindhoven geven.

BLOK III Circulariteit
Een van de thema’s van NRP is circulariteit, echter het concreet toepassen in de praktijk blijkt vaak nog best lastig. Aan de hand van twee projecten kijken we samen met Bas van de Griendt (programma manager NRPCirculair) naar wat er nodig is om een project vanaf het begin af aan circulair te benaderen. Philippe Rol van Atelier to the Bone en Eugeny van de Manakker van Dura Vermeer vertellen in een dubbelinterview hoe zij Gebouw 8 op het NRE-Terrein circulair gaan transformeren. Aron Bogers van Inbo laat vervolgens zien hoe zij samen met Woonbedrijf in het project Glaskring 20 circulaire sociale woningen aan het bouwen zijn op Strijp-S.

Afsluiting
Aan het einde van het officiële programma geeft Karel Franken van Bureau Franken een korte pitch over de transformatie van een van de kenmerkendste plekken van Eindhoven: De Jezus Waaghalskerk/DomusDELA.

Tenslotte sluiten we af met een digitale borrel!