Terug naar agenda

NRP Forum Excursie

NRP Forum Excursie
Ga mee op excursie naar één van de meest innovatieve steden van Nederland: Eindhoven. Een dag vol inspiratie en boeiende projecten (incl diner). De NRP thema’s binnenstedelijke transformatie, verduurzamen en circulariteit vormen de rode draad.
29 oktober 2020
7.30 uur – 18.30 uur
Eindhoven

Op 29 oktober gaat NRP FORUM op excursie naar Eindhoven. Een dagvullend programma vol met inspiratie en boeiende projecten. De NRP thema’s binnenstedelijke transformatie, verduurzamen en circulariteit vormen de rode draad.

Schaalsprong: Binnenstedelijke transformatie op het NRE-terrein

De gemeente Eindhoven wil groeien tot een stad met 300.000 inwoners in 2040. Jean van Zeeland (programmaleider ruimtelijke ontwikkeling bij de gemeente Eindhoven) vertelt ons hoe de gemeente deze 75.000 nieuwe inwoners binnen de bestaande stad wil gaan huisvesten.

Op het NRE-terrein gaan we dit van dichtbij bekijken hoe daar nu al aan gewerkt wordt. Hier transformeert een voormalig gasfabriekterrein naar een levendige plek om te wonen en te werken. Wanneer we toch op het NRE-terrein zijn stoppen we gelijk even bij Gebouw 8. Dit gebouw wordt door Dura Vermeer samen met Atelier tot the Bone en NulZes circulair wordt gerenoveerd tot een kantoor en clubhuis voor de buurt.

Circulair wonen op Strijp-S

Op het gebied van circulariteit heeft Eindhoven nog veel meer te bieden. Zo ontwikkelt Woonbedrijf samen met de gemeente Eindhoven en architectenbureau Inbo 20 circulaire woningen onder de naam Glaskring. Marieke van den Wijngaard (Woonbedrijf) en Adrienne Kolen (Inbo) nemen ons mee naar Strijp-S om te laten zien hoe zij dat doen.

Uiteraard zal ook de transformatie van de Jezus Waaghalskerk niet in het programma ontbreken.

Toegankelijk voor iedereen van het NRP partnernetwerk. Niet aangesloten bij NRP maar wel geïnteresseerd om de excursie bij te wonen? Stuur dan een e-mail naar secretariaat@nrp.nl.