Terug naar overzicht

54 inzendingen voor NRP Gulden Feniks 2021 en talkshow met de winnaars van 2020

10 maart 2021
54 inzendingen voor NRP Gulden Feniks 2021 en talkshow met de winnaars van 2020

Ook dit jaar heeft NRP weer een mooi aantal inzendingen ontvangen voor de NRP Gulden Feniks. De vakkundige en breed samengestelde jury, onder leiding van Geurt van Randeraat, zal zich over de 54 inzendingen buigen en een shortlist samenstellen.

Vervolgens zal de jury in april de kanshebbende projecten bezoeken en gesprekken voeren met de inzenders, waarna zij een aantal projecten nomineert in de categorieën transformatie, gebiedstransformatie en renovatie. Tijdens de prijsuitreiking op het NRP Congres (op datum) zal bekend worden wie de felbegeerde Oscars van de bestaande gebouwde omgeving in de wacht slepen.

Meld je aan voor de talkshow met de winnaars van de NRP Gulden Feniks 2020

Omdat de NRP Gulden Feniks een prijs is om van te leren, organiseert NRP op 6 april een talkshow met de winnaars van de NRP Gulden Feniks 2020. Alle inzendingen voor de editie 2020 waren van hoge kwaliteit, maar wat maakte de winnende projecten nu excellent? Bijvoorbeeld als het gaat om maatschappelijke waarde, technische duurzaamheid, slimme financiering, bestendig gebruik, als in versterking van leefbaarheid in een gebied.

Bart Krol (voorzitter NRP) gaat hierover in gesprek met drie afgevaardigden van de winnende projecten van 2020: Ronald Schleurholts (Park Hoog Oostduin), Mendel Robbers (De Nieuwe Stad) en Paul Verhoeven (Museum de Lakenhal) en Geurt van Randeraat (juryvoorzitter NRP Gulden Feniks), Marlon Huysmans (jurylid van NRP Gulden Feniks). Zij gaan in op alle ins en outs van de winnende projecten en belichten niet alleen de succesfactoren en top-of-the-bill innovaties, maar we halen óók de strubbelingen die zij tijdens het proces hebben doorgemaakt naar boven.

Meld je hier aan voor de livestream en leer van de gamechangers in renovatie en transformatie!