Terug naar overzicht

79 inzendingen voor de NRP Gulden Feniks 2019

15 maart 2019
79 inzendingen voor de NRP Gulden Feniks 2019

Voor de vernieuwde NRP Gulden Feniks 2019 heeft de jury in de eerste ronde 79 projecten beoordeeld. Deze projecten voldoen alle aan de voorwaarden om mee te dingen naar de jaarlijkse prijs voor projecten op het gebied van renovatie, transformatie en gebiedstransformatie. Hiermee werden meer inzendingen ingediend dan in de jaren 2017 en 2018. De NRP Gulden Feniks wordt jaarlijks uitgereikt in drie categorieën. Vanaf 2019 betreffen deze categorieën drie schaalniveaus: S (small / gebouw), M (medium / complex van gebouwen) en L (large / gebiedstransformatie). Er werden 56 inzendingen in de categorie S beoordeeld, 16 in de categorie M en 7 in de categorie L.

Shortlist met projecten die de vakjury gaat bezoeken

De deskundige jury, onder voorzitterschap van Geurt van Randeraat, heeft een shortlist opgesteld van projecten die zij begin april zal bezoeken. In de tweede helft van april maakt het NRP bekend welke projecten de jury heeft genomineerd. Dan worden ook alle 79 projecten gepubliceerd op de website van de NRP Gulden Feniks.

In elk van de drie categorieën een winnaar en mogelijk een wildcard als extra prijs

De jury zal in elk van de drie categorieën maximaal één winnaar aanwijzen. Hiernaast kan een wildcard als extra prijs worden uitgereikt voor bijzondere projecten die met een relatief lage investering per m2 een grote impact hebben. Projecten in deze categorie lopen dwars door de categorieën S, M en L, en zij kunnen ook een tijdelijk karakter hebben.

Bekendmaking tijdens de Nationale Renovatie en Transformatiedag

De winnaars van de NRP Gulden Feniks 2019 worden bekendgemaakt tijdens de Nationale Renovatie- en Transformatiedag op dinsdag 25 juni 2019. De winnaars ontvangen ieder een beeldje, en daarnaast een plaquette die op een prijswinnend gebouw kan worden bevestigd.