Terug naar overzicht

Acht nominaties voor de NRP Gulden Feniks 2021

07 juli 2021
Acht nominaties voor de NRP Gulden Feniks 2021

Voor de NRP Gulden Feniks 2021 nomineerde de jury acht projecten in de categorieën Renovatie, Transformatie en Gebiedstransformatie. Opvallend is dat het bij maar liefst zeven van de acht projecten om een monument gaat, dat gerenoveerd werd of een andere bestemming kreeg. De 54 ingezonden projecten zijn nu te bekijken op de website van NRP Gulden Feniks. De jury zal de winnaars bekend maken op 16 november 2021 tijdens het NRP Congres.

Nominaties
De jury maakte een selectie uit alle inzendingen en reisde gedurende twee dagen het land door om een bezoek te brengen aan de geselecteerde projecten. Tijdens de bezoeken werd ook uitvoerig met de inzenders gesproken. Na een gedegen discussie nomineerde de jury acht projecten. De jury feliciteert alle inzenders en betrokken partijen van harte met hun nominaties.De genomineerde projecten voor de NRP Gulden Feniks zijn (in willekeurige volgorde):

ESP LAB, DELFT
RENOVATIE EN RESTAURATIE MAASTUNNEL, ROTTERDAM
OPSTANDINGSKERK, VOORBURG
FORT HOOFDDORP, HOOFDDORP
WIJKKERK, DEN HAAG
BUITENPLAATS OCKENBURGH, DEN HAAG
DRU INDUSTRIEPARK, ULFT
POST UTRECHT, UTRECHT

 
Alle 54 inzendingen zijn hier te bekijken.
 
Prijsuitreiking
De bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking van de NRP Gulden Feniks 2021 vindt plaats tijdens het NRP Congres op 16 november 2021. Dan wordt ook het juryrapport gepubliceerd.
Meer informatie volgt!