Terug naar overzicht

Aftellen tot de nieuwe editie van NRP Gulden Feniks

25 november 2019
Aftellen tot de nieuwe editie van NRP Gulden Feniks

Het is aftellen tot de nieuwe editie van de NRP Gulden Feniks. Op 2 december is het zover, dan opent de inzendtermijn voor de NRP Gulden Feniks 2020. Opdrachtgevers, ontwerpers, architecten, ingenieurs, constructeurs, bouwbedrijven, adviesbureaus, toeleveranciers en andere betrokken bedrijven uit de bouwsector zijn vanaf dat moment weer uitgenodigd om hun beste werk op het gebied van transformatie en renovatie in te zenden.

Met de NRP Gulden Feniks versterken we het besef dat het van groot belang is om bezig te zijn met de bestaande gebouwde omgeving. Er staat immers al veel meer vastgoed dan er ooit nog bijgebouwd gaat worden. In alle actuele maatschappelijke opgaven gaat de aandacht echter nog teveel naar nieuwbouw. Denk bijvoorbeeld aan de vraag naar ruimte, de energietransitie, een circulaire economie en nu recentelijk de discussie over stikstof. Terwijl het gesprek veel meer over de bestaande gebouwen moet gaan. Niet voor niets is de NRP Gulden Feniks een prijs om van te leren.

Winnaars 2019

Afgelopen jaar vielen De LocHal in Tilburg, Stationsrenovatie Metro Oostlijn in Amsterdam en de Kijkkoepel Fort bij Krommeniedijk in Uitgeest in de prijzen.

Laat je inspireren door de winnaars en inzendingen van vorig jaar.

Lees hier het NRP Gulden Feniks magazine 2019.

Bekijk hier alle inzendingen van 2019.

Bekijk hieronder de video van de uitreiking van de NRP Gulden Feniks 2019

NRP Gulden Feniks 2019 from Nationaal Renovatie Platform on Vimeo.