Terug naar overzicht

Aftrap gebiedstransformatie Sloterdijk-Centrum

08 mei 2017
Aftrap gebiedstransformatie Sloterdijk-Centrum

Heijmans gaat in opdracht van de gemeente Amsterdam ongeveer 150 woningen en 650 m2 aan commerciële ruimtes ontwikkelen en bouwen op de N-Kavel in Sloterdijk-Centrum.

Het project is onderdeel van de transformatieopgave Sloterdijk-Centrum, waarmee de gemeente het gebied rondom Station Amsterdam Sloterdijk wil omvormen tot een gemengd werk- en woongebied. Het project heeft een waarde van circa €52 miljoen.

Indeling
Heijmans gaat zowel laag- als hoogbouw (ongeveer 20.000 m2) ontwikkelen en diverse daktuinen en een parkeergarage realiseren. De laagbouw bestaat uit circa 10 diepe hoge loods-woningen en 40 zogenoemde tuin-lofts. In de hoogbouw worden ongeveer 100 loft-appartementen gerealiseerd met een woonoppervlakte variërend tussen 50 en 200 m2. De loft-appartementen kunnen naar wens van de koper worden ingedeeld. De commerciële ruimtes (plint) in de laagbouw zullen een verbindende ontmoetingsplek worden voor bewoners, bezoekers en ondernemers.

Planning
Heijmans is de eerste ontwikkelaar die 150 nieuwbouwwoningen in het gebied realiseert en start naar verwachting eind 2018 met de bouw van het project. In november 2016 kreeg Heijmans al opdracht om het project Spaarndammerhart in Amsterdam (74 woningen) te realiseren. Ook bij die opdracht waren duurzaamheid en kwaliteit van het ontwerp en indiening doorslaggevend bij de gunning. Het ontwerp is opgesteld in samenwerking met: NL architects, Donna van Milligen Bielke, Chris Collaris, Space Encounters en DS landschapsarchitecten.