Terug naar overzicht

Almelo transformeert oude Stadhuis

23 maart 2017
Almelo transformeert oude Stadhuis

Na twee jaar leegstand is er een nieuwe bestemming gevonden voor het voormalige stadhuis van Almelo. In het complex met een oppervlakte van 17.250 m2 komen namelijk circa 85 koop- en huurappartementen.

Daarnaast zal ca. 2000 m2 bestemd worden voor bijvoorbeeld horeca, dienstverlening, zorg en gezondheid. Dit zijn de gemeente Almelo en ontwikkelcombinatie Stichting Projectbureau Hergebruik Gebouwen, BPD Ontwikkeling en de Leverink & Assen Groep overeengekomen.

Winnend bod
Er zal zo spoedig mogelijk een verkoop- en realisatieovereenkomst worden getekend tussen de partijen. Volgens Tubantie heeft de ontwikkelcombinatie €125.000 betaald voor het pand. Hier komen nog significante kosten bij: zo moeten ze ook opdraaien voor de saneringskosten van een omvangrijke asbestverontreiniging. De kosten hiervoor zijn geraamd op €700.000. In totaal waren er vier partijen in de running voor het herbestemmen van het stadhuis.

Start bouw 2017
Bij de transformatie en herbestemming zullen de modernste technieken op het gebied van energieneutraal en duurzaamheid leidend zijn. De ontwikkelaars zullen in de nabije toekomst de definitieve plannen presenteren. Volgens Tubantia wil de ontwikkelingscombinatie dit jaar al beginnen met de transformatie.