Terug naar overzicht

Amsterdam zet vol in op transformatie

14 december 2016
Amsterdam zet vol in op transformatie

Amsterdam zet vol in op transformatie om aan de enorme woningvraag te kunnen voldoen. De transformatie van vier kantoorgebouwen aan de Joan Muyskenweg leveren 191 huurwoningen op. Delta Lloyd Vastgoed en Heddes Bouw & Ontwikkeling hebben een Design & Build contract gesloten voor de transformatie van vier kantoorgebouwen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam. Het team bestaat daarnaast uit Ector Hoogstad Architecten, DWA en IMd raadgevende ingenieurs.

De kantoorgebouwen worden getransformeerd naar 191 huurappartementen voor de vrije sector. De werkzaamheden starten in het eerste kwartaal van 2017. Verwacht wordt dat de eerste appartementen medio 2018 worden opgeleverd. Momenteel worden de planologische procedures doorlopen.

De bestaande objecten worden gesloopt tot aan het casco. Vervolgens worden de gebouwen opgedikt zodat twee robuuste bouwblokken ontstaan. De bouwblokken worden daarna met drie nieuwe bouwlagen opgetopt. De transformatie sluit goed aan bij de omgeving van de Joan Muyskenweg. Het naastgelegen Amstelkwartier is in transitie van industrie naar woon/werk omgeving. Aan de overzijde van de Duivendrechtsevaart worden momenteel duizenden nieuwe woningen en bijbehorende voorzieningen gebouwd.

Het wooncomplex wordt vooral aantrekkelijk voor de young professional die op zoek is naar een moderne, betaalbare huurwoning op een stedelijke locatie. Naast de tweekamerappartementen wordt het mogelijk om een groter appartement te huren met een vriend of vriendin volgens het zogenaamde ‘friends’ concept. Op de bovenste verdiepingen komen een aantal ruime vierkamerappartementen. Alle appartementen zijn voorzien van royale buitenruimten met boeiende uitzichten op de Amsterdamse skyline: industrieel ogende balkons op de onderste verdiepingen en dakterrassen op de bovenste lagen.

Delta Lloyd wordt vanaf de initiatieffase tot en met de oplevering van het wooncomplex geadviseerd door Objectum Bouwadvies & Procesmanagement. Het Design & Build team bestaat uit Heddes Bouw & Ontwikkeling Ector Hoogstad Architecten, DWA en IMd raadgevende ingenieurs.