Terug naar overzicht

Arnhem landelijk koploper transformaties

27 juli 2017
Arnhem landelijk koploper transformaties

Alleen al in de Arnhemse binnenstad zijn er de afgelopen jaren meer dan 600 woningen gerealiseerd op plekken waar eerder kantoor- of winkelruimte was. Sinds 2013 heeft de stad zeker 105.000 vierkante meter vastgoed een nieuwe bestemming gegeven.

Arnhem is daarmee landelijk koploper waar het gaat om transformaties van kantoren naar wonen. Een en ander blijkt uit de evaluatie van het transformatiebeleid dat het stadsbestuur deze week heeft vastgesteld.

Tevreden
Verantwoordelijk wethouder Ron König is trots op de bereikte resultaten. ,,Uit de evaluatie blijkt dat ondernemers en investeerders tevreden zijn met de werkwijze die we in Arnhem hanteren."

Museum
De meeste transformaties hebben betrekking op kantoorpanden naar woningen. Maar er worden ook andere transformaties gerealiseerd. Bijvoorbeeld de komst van het Airborne at the Bridge museum in een voormalig restaurant (Humphreys) aan de Rijnkade. Of de komst van detailhandel (Loft) en een museum (collectie DE.GROEN) in de voormalige dansschool aan de Weverstraat in de Arnhemse binnenstad.