Terug naar overzicht

Bijeenkomst het Woningbouwatelier: nieuwe toekomst voor oude gebouwen

06 september 2019
Bijeenkomst het Woningbouwatelier: nieuwe toekomst voor oude gebouwen

Op 26 september van 19.30u - 21:30u organiseert het Woningbouwatelier een bijeenkomst 'Nieuwe toekomst voor oude gebouwen' in Het nieuwe Instituut in Rotterdam.

Hoe kunnen we in de toekomst nog beter transformeren? Wat kunnen we leren van de afgelopen jaren waarin studio's en appartementen in oude kantoren werden gerealiseerd? Het Woningbouwatelier ziet kansen door minder het product en meer de toekomstige bewoners centraal te stellen. Tijdens het Guest Programma 'Nieuwe toekomst voor oude gebouwen' gaat het Woningbouwatelier op onderzoek uit. 

Het Woningbouwatelier

Het idee van het Woningbouwatelier is om het aanbod van grote leegstaande gebouwen en de individuele vraag van woningzoekenden op een slimme manier bij elkaar brengen én bewoners de kans geven hun ideale woning te realiseren. Tijdens deze avond daagt Woningbouwatelier je uit om hier kritisch over mee op te denken. De avond wordt afgetrapt met een aantal pitches van vernieuwende koplopers in de transformatiemarkt. Vervolgens neemt Gerben van Dijk je mee in de ideeën van het Woningbouwatelier. Waar zitten volgens jou de kansen in de transformatiemarkt?

Meer informatie over de bijeenkomst vind je hier.