Terug naar overzicht

Bouw transformatieproject West 399 in Rotterdam gestart

10 maart 2017
Bouw transformatieproject West 399 in Rotterdam gestart

Onlangs is Being Development gestart met de transformatie van het voormalige Reclasseringskantoor aan de Westzeedijk 399 in Rotterdam. Het beeldbepalende en solide uiterlijk van het voormalige kantoorgebouw wordt intact gehouden, maar van binnen wordt het pand volledig omgebouwd tot 20 appartementen van 40 tot 190 m2 en een kantoorverdieping

De herstructurering van de bestaande ruimte zorgt ervoor dat elke woning uniek is ingepast in de bestaande plattegrond en dat het pand op een zo duurzaam mogelijke manier wordt hergebruikt. De herindeling zorgt voor een grote diversiteit van woningen met verschillende afmetingen op elke verdieping. Architectenbureau Powerhouse Company, partner in de ontwikkeling en ontwerper van de transformatie trekt in op de kantoorverdieping van West399.

De afgelopen twee jaar hebben ontwikkelaar Being Development en Powerhouse Company, in nauwe samenwerking met de voormalige gebouweigenaar Reclassering Nederland en de Gemeente Rotterdam, gewerkt aan het herbestemmen en ontwikkelen van het markante gebouw. In 2015 heeft de Reclassering het gebouw voor twee jaar in bruikleen gegeven aan de ontwikkelaars, die het vervolgens gedurende de ontwikkelfase volledig wisten te verhuren aan een grote diversiteit van ondernemers. In het gebouw waren naast de nodige start-ups, onder andere een restaurant, een yoga studio, architectenbureaus en een opleidingsinstituut gevestigd. Tijdens de bruikleenperiode voorzag een windmolen uit de Distelhaven in Rotterdam de gebruiker van elektriciteit.

powerhouse_westzeedijk_interior_02_copyrights_www_mir__no__1024x575.jpg