Terug naar overzicht

Elisabeth Boersma over haar eerste maanden bij NRP   

Met plezier en ook vrolijke spanning ben ik begonnen aan mijn nieuwe functie bij NRP. Spanning, want ik heb een missie. De opgaven zijn groot en urgent. Nieuwe woonconcepten in bestaande gebieden en gebouwen, een goede openbare ruimte, biobased bouwen en renoveren. En dan ook nog klimaatadaptief, betaalbaar en – vanzelfsprekend – vanuit de behoefte van huidige bewoners. Dit vraagt om niet vanzelfsprekende coalities, en om beweging.

Het organiseren van beweging in de complexe opgaven en in de vernieuwing van de bestaande omgeving is iets wat ik niet alleen kan. Het is wel iets waar ik aan kan bijdragen. En dat doe ik onder anderen met een prachtig team. Want dat hoort ook bij het NRP: een groep zeer bekwame mensen die vanuit hun intrinsieke zijn, werken aan de opgaven van nu en morgen.

Langzaam leer ik het team kennen. We spreken over de energietransitie, over biobased bouwen, circulariteit, de grote renovatieopgaven en de rol die visionaire gebiedsontwikkeling daarin kan spelen om zaken bij elkaar te brengen. Ruimtelijk, sociaal en economisch. Vooral ervaar ik ook hoe onze partners zich daarin bewegen.   

Het team werkt tegelijk aan een inhoudelijke programmering. Een congres, een partnerdiner, de partnerreis, de Gulden Feniks, de Masterprijs en de NRP Academie, waarin geleerd wordt van opgaven van verschillende partners. Er worden columns geschreven die je aan het denken zetten. En de dames van communicatie zorgen ervoor dat alles wat ik schrijf binnen de lijntjes blijft nadat de secretaresse mij heeft herinnerd aan het schrijven van dit stuk.  

Kortom, een goed team dat mij het vertrouwen en daarmee de ruimte geeft om de opgaven van de toekomst te verbinden aan de belangen van onze partners. Daarover – na meerdere kennismakingen – later meer! 

Iedere maand deelt Elisabeth haar ervaringen. Over de sector, over samenwerken en over de kansen en uitdagingen die zij ziet. 

Contact opnemen?

Contact