Terug naar overzicht

Era Contour start renovatie 407 woningen

13 april 2017
Era Contour start renovatie 407 woningen

TBI-onderneming ERA Contour is gestart met de renovatie van 407 woningen in de Rodebuurt en aan de Woondekken in Zoetermeer. Met een investering van ruim €10 miljoen is dit de grootste renovatie ooit voor de Zoetermeerse woningcorporatie De Goede Woning.

Ook voor ERA Contour is de renovatie bijzonder: zij bouwden de woningen zelf in 1978. Op woensdag 5 april vierden beide partijen, samen met de bewoners, de start van de werkzaamheden.

Bekijk hier het filmpje van de renovatiestart.

Groot project, bijzondere aanpak
Tijdens de werkzaamheden vervangt ERA Contour onder andere de ramen, deuren en kozijnen, maar ook bijvoorbeeld privacy-schermen en asbesthoudende plantenbakken buiten. Omdat de Rodebuurt en Woondekken in een zogenaamde ‘bloemkoolwijk’ liggen waarbij de woningen erg dicht op elkaar staan, heeft ERA Contour gekozen voor een bijzondere aanpak; een vrij rustig tempo van één nieuwe woning per dag en daarmee maximaal zes woningen tegelijkertijd, en een dagelijkse aanlevering van materialen en afvoer van puin. Hierdoor duren de werkzaamheden in totaal zo’n twee jaar, maar op deze manier wordt de overlast voor bewoners tot een minimum beperkt.

Een sterk punt, zo vindt ook De Goede Woning: “ERA Contour heeft met name indruk gemaakt door hoe zij met de bewoners omgaan. Je kunt wel zeggen dat je de bewoner centraal stelt maar ERA Contour laat op verschillende manieren zien dat zij dat ook écht doen” aldus Karin Priem, Manager Vastgoedontwikkeling bij De Goede Woning.

Relaxwoning voor bewoners
De werkzaamheden worden uitgevoerd in bewoonde staat. Michel Ouwens van ERA Contour: “We zijn ons ervan bewust dat zo’n groot project voor bewoners nogal wat voeten in de aarde heeft. De bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden thuis blijven, maar ze kunnen ook terecht in onze relaxwoning; een compleet ingerichte woning waar bewoners tijdelijk in kunnen als hun eigen huis aangepakt wordt. In de modelwoning vlak daarnaast kunnen bewoners alvast zien wat er aan hun woning gaat veranderen.”