Terug naar overzicht

Grootste kantoortransformatie buiten de Randstad opgeleverd

28 augustus 2017
Grootste kantoortransformatie buiten de Randstad opgeleverd

De voormalige Rijkswaterstaattoren in de Arnhemse wijk Presikhaaf is door VFO-architects in opdracht van SSH&, studentenhuisvester in Nijmegen en Arnhem, getransformeerd naar studentenwoontoren met de naam Helix. Met 14.400 m2 is Helix de grootste kantoortransformatie buiten de Randstad.

Het gebouw bestaat uit een plint (begane grond en eerste verdieping) en de toren (2e t/m 17e verdieping). De gevel is voorzien van gekleurde panelen die in de avonduren licht geven. Het idee is van ontwerper Chris Franken (VFO Architects). “De panelen markeren de transformatie van kantoor naar woongebouw en van dag naar avond”, legt hij uit aan het AD. Daarbij zocht hij vooral naar dynamiek. “Geen gevel is het zelfde.”

In totaal zijn er 294 wooneenheden gerealiseerd. 144 zelfstandige en betaalbare eenheden voor studenten en 148 betaalbare onzelfstandige eenheden voor Internationale Short Stay studenten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De huurprijs inclusief servicekosten en internet van de zelfstandige woningen is € 503,25. Helix heeft energielabel A+. Er is stadsverwarming aanwezig, op het dak ligt een maximum aantal zonnepanelen.

Alle 294 wooneenheden zijn inmiddeld verhuurd. Studenten betrekken de komende weken hun nieuwe woning.