Terug naar overzicht

Jan Rotmans spreekt op NRP Partnerbijeenkomst

17 mei 2017
Jan Rotmans spreekt op NRP Partnerbijeenkomst

Op 5 juli a.s. is prof. Jan Rotmans key note speaker op de NRP Partnerbijeenkomst in De Fabrique in Maarssen. Jan Rotmans is hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus Universiteit en als maatschappelijk gedreven en bevlogen wetenschapper een internationale autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid. Professor Rotmans is bovendien adviseur van het Havenbedrijf Rotterdam en zet zich onvermoeibaar in voor een ‘nieuwe, groene economie’.

Jan Rotmans wil met zijn werk een weg banen naar een duurzame samenleving. Daarvoor is een ingrijpende omslag, een transitie, noodzakelijk. Met zijn kennis wil hij graag als het ware de spelregels opstellen van hoe dat moet, zodat daarna creatievelingen uit alle hoeken van de maatschappij er mee aan de slag kunnen. Hij is een van de oprichters van de stichting Urgenda, samen met een groep andere koplopers. Urgenda is een organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland in samenwerking met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren sneller duurzaam wil maken.

Circulair renoveren en transformeren

Om zijn eigen toekomstvisie; Nederland duurzaam in 2040, te realiseren, werkt Jan Rotmans aan verschillende duurzame icoonprojecten. Speerpunten daarbij zijn duurzame energie, duurzame gebiedsontwikkeling en een duurzame gebouwde omgeving. Op de NRP Partnerbijeenkomst zal Jan Rotmans bovendien in gaan op een van de focuspunten van NRP, circulair renoveren en transformeren.

De NRP Partnerbijeenkomst op 5 juli is exclusief toegankelijk voor NRP partners.

Partners kunnen zich aanmelden bij Suzanne van Gool, s.vangool@nrp.nl.

Bekijk hier het programma.