Terug naar overzicht

Arno de Vries nieuw jurylid NRP Masterprijs

Vanaf 1 september versterkt Arno de Vries de jury van de NRP Masterprijs. Hij vervangt zijn collega Karin Wolf, die jarenlang meedraaide met de jury. Hij stelt zichzelf even voor. 

“De Masterprijs is belangrijk omdat het over de volle breedte de kansen voor vernieuwing van het werkveld in de schijnwerpers zet.”

Arno: “Ik werk sinds 2014 als senior architect bij WDJArchitecten. Ik nu heb bijna dertig jaar ervaring als architect en heb vóór WDJA bij verschillende architectenbureaus gewerkt, deels ook als directieteam lid. Daarnaast heb ik op en af les gegeven aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft en ArtEZ Arnhem (Academie van Bouwkunst). WDJArchitecten is partner van NRP en richt zich als architectenbureau op transformatie, renovatie en verduurzaming van modern erfgoed.

Ik ben ontzettend benieuwd naar de inzendingen voor de Masterprijs. Ik vind het interessant dat er niet alleen ontwerpen te beoordelen zijn, zoals ik gewend ben, maar juist ook onderzoeken en afstudeerwerk op andere vakgebieden dan architectuur. De Masterprijs is belangrijk omdat het over de volle breedte de kansen voor vernieuwing van het werkveld in de schijnwerpers zet. Het moedigt studenten aan om te kiezen voor onderzoek en diepgang bij het verbeteren van de bestaande gebouwde omgeving. Bij het beoordelen van de inzendingen gaat mijn interesse vooral uit naar een goede balans tussen creativiteit en gedegenheid, naar frisse ideeën of verrassende probleemstellingen met een gedegen onderbouwing en uitwerking.”

Lees meer over de Masterprijs