Terug naar overzicht

Leegstaand kantoorgebouw na renovatie vol nieuwe huurders

22 juni 2017
Leegstaand kantoorgebouw na renovatie vol nieuwe huurders

De bestaande gebouwde omgeving heeft de toekomst. Dat bewijst ook de renovatie van een leegstaande Utrechtse flat die na de renovatie volledig gevuld werd met huurders en een duurzame toekomst tegemoet gaat. Dankzij de renovatie-inspanningen van het Office Fund van Bouwinvest REIM biedt de flat in Nieuwe Vaart nu meer dan een doorsnee werkomgeving voor een grote groep maatschappelijke organisaties. Een terugblik op de geslaagde renovatie.

Bijzonder is dat alle huurders zich erop hebben toegelegd om zo duurzaam mogelijk te handelen. Ook maken zij het mogelijk, dat in het pand mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe toekomst vinden.

Het Office Fund van Bouwinvest REIM is al lange tijd eigenaar van Nieuwe Vaart. Na het vertrek van de gemeente Utrecht naar het nieuwe Stadskantoor, werd het complex (12.000 m2) grondig gerenoveerd. “Het zit in onze genen om dan ook met duurzaamheid bezig te gaan. Het hele gebouw is verduurzaamd. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst”, zo zegt senior asset-manager Joanne Roozenburg. “Bij de modernisering heeft de architect gebruik gemaakt van oude materialen uit een ander gebouw van Bouwinvest. Daar zijn tafels en stoelen van gemaakt. Ook heeft het gebouw duurzame vloerbedekking; de kurkvloeren zijn van koffiedik gemaakt.” Het gebouw beschikt over een BREAAM Good-certificaat. Bedoeling is door toevoeging van groen dat de score nog verder verbetert.

Zielsverwante gebruikers
Het hele pand is verhuurd. Bouwinvest heeft, gezamenlijk met Max Havelaar en Oikocredit, heel specifiek naar zielsverwante gebruikers gezocht. In het complex is sprake van clustering van organisaties met een duurzame of maatschappelijke visie. Tot de huurders behoren ook MVO Nederland en stichting Natuur & Milieu. “Voor alle gebruikers is duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen een belangrijk thema”, aldus Roozenburg.

Volgens Lobke Vlaming, operationeel directeur van MVO Nederland, is het heel plezierig in een gebouw te werken met dezelfde type, vernieuwingsgezinde mensen. Al die duurzaamheidsorganisaties bij elkaar zorgen bovendien voor een geweldig goede uitstraling.

Lees hier het volledige artikel.

_bed4361.jpg

Tekst van bertpots.Amsterdam