Terug naar overzicht

Meld je aan voor de 10e leergang van de NRP Academie!

19 oktober 2022
Meld je aan voor de 10e leergang van de NRP Academie!

De passie om erfgoed weer in zijn waarde te plaatsen, is één van de fundamenten van de NRP Academie. De grote vraag is alleen: hoe doe je dat? De NRP Academie reikt hiervoor veel kennis, tools, instrumenten en training aan. We leren met én van elkaar op renovatie- of transformatielocaties door het land. 

De opleiding

Als vastgoedprofessional zie je de wereld om je heen snel veranderen en je moet nog altijd je targets halen bij het renoveren en/of transformeren van bestaand vastgoed. Als er een ding duidelijk is, is het wel dat je het niet meer alleen kan. En het is ook duidelijk dat je je open moet stellen voor andere werkwijzen om een haalbare business case mogelijk te maken en dat je deze methoden je eigen moet maken. De NRP Academie biedt je de gelegenheid om een jaar lang in een zeer diverse groep cursisten, kennis en inzichten op te doen en NRP Academie vaardigheden te leren. De ruim 50 docenten uit de praktijk en van verschillende onderwijsinstellingen waaronder TU Delft zullen je inspireren, net als de 16 locaties waar je gedurende het jaar de lesdagen zult doorbrengen.

Samen echt samenwerken en kennis delen, met alle actoren binnen het proces. Vanuit de praktijkervaring van docenten en mede cursisten groeien in kennis. Met praktijk casussen samen de theorie toepassen. De NRP academie geeft je richting binnen het nieuwe (ver)bouwen.

Mike Luiten, Alumnus NRP Academie

Vernieuwen, Verbinden, Verduurzamen en Verdienen

We nemen je mee via de stappen Vernieuwen, Verbinden, Verduurzamen en Verdienen. De module Vernieuwen zorgt ervoor dat je even boven de dagelijkse praktijk uitstijgt en met afstand naar de veranderende wereld om je heen kunt kijken. Je ontdekt hoe jij je daartoe kunt verhouden. Vervolgens zijn er drie verdiepende modules, die na de eerste module ook los te volgen zijn. Iedere module wordt begeleid door een module-expert om de diepte te waarborgen: Sandra Schruiijer (hoogleraar Organisatiewetenschap)  bij Verbinden, Nicholas Clarke (docent heritage & architecture TU Delft) bij Verduurzamen en Hilde Remøy ( Universitair Hoofddocent Vastgoedmanagemen TU Delft)  bij Verdienen.

Elke lesdag is opgebouwd uit een theoretisch deel uit de wereld van onderwijs en wetenschap met aansluitend een toelichting van een NRP partner hoe dat in de praktijk wordt toegepast. Veelal wordt in de middag door middel van workshops de benodigde vaardigheden ontwikkeld om het ook zelf in de praktijk te kunnen toepassen. In de avonden werk je in groepsverband aan casuistiek. De laatste middag van elke module presenteren de cursisten hun uitwerking van de casus. Om echt te laten zien wat je hebt geleerd, vindt er twee keer een NRP Challenge plaats. In een tweedaagse ga je in je groep aan een real time case van een NRP partner werken en presenteer je je oplossingen aan docenten en 'probleemeigenaar'. We bieden je ook de gelegenheid om een collega een aantal colleges gratis te laten volgen in het collegiaal programma.

IMG 4191 1

Duur en kosten

De studie duurt een jaar en telt een kickoff bijeenkomst, 18 cursusdagen en 4 dagen NRP Challenge. We starten in september en eindigen eind juni/begin juli en er is geen onderwijs in december. De studielast is gemiddeld een dag in de week: de lesdag- en avond en daarnaast tijd voor literatuurstudie en het werken aan de casus.De kosten voor de NRP Academie bedragen € 9.750,- excl. BTW inclusief materiaal, lunches en diners. NRP partners betalen € 8.750,- excl. BTW. Dat is nog geen € 500,- per dag inclusief lunch en diner. De modules zijn los te volgen nadat de module Vernieuwen is gevolgd; de verdiepende modules kosten € 2.000,- en de module Vernieuwen kost € 4.000,- excl. BTW. Voor partners geldt nog een korting op deze bedragen. De kosten zijn fiscaal aftrekbaar voor zelfstandige ondernemers.

Wat als je de NRP Academie hebt afgerond:

  • je mag je je echt een renovatie- en transformatie professional noemen
  • je ontvangt een door de markt erkend en gewaardeerd certificaat wat zeker bij NRP partners een voordeel is als je daar wilt gaan werken
  • je hebt een eigen divers netwerk gevormd door echt te hebben samengewerkt met je medecursisten
  • je kunt renovatie- en transformatie opgaven aan en weet wat je zelf kunt en waar je anderen bij nodig hebben
  • je hebt veel inspiratie opgedaan en gaat ook een bijdrage leveren aan kennis delen en kennis ontwikkelen. Wie weet bij jij het volgende jaar wel docent bij NRP Academie.

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij het maken van je keuze?

Heb je vragen over de inhoud van de opleiding? Twijfel je of de opleiding bij je past, heb je vragen over hoe de opleiding te combineren met je werk of je thuissituatie? Neem gerust contact op met Erna van Holland (programma manager) of Barbara Middelhoff (opleidingscoördinator). Zij kunnen je verder op weg helpen of je bijvoorbeeld in contact brengen met een van de alumni.

img 8516