Terug naar overzicht

Met frisse moed vooruit

07 september 2020
Met frisse moed vooruit

Weer terug van vakantie leven we nog steeds in een 'nieuwe realiteit'. Ondanks het versoepelen van de maatregelen door de regering is het leven nog steeds niet als vanouds. Vooruitkijkend is er vooral veel onzekerheid. Wat gaat er gebeuren met het aantal besmettingen in najaar en winter? Komen er nieuwe maatregelen en welk effect hebben die op de manier waarop we met elkaar om (kunnen) gaan en op de economie?

Onzekerheid waar ook u als partner van NRP mee te maken hebt. Hoe gaat het met mijn naasten? Wat zijn de gevolgen voor mijn bedrijf? Het zijn tijden die diep ingrijpen in ieders persoonlijk en professioneel leven. De afgelopen maanden hebben we elkaar niet kunnen ontmoeten bij onze bijeenkomsten. Via Teams, Zoom of gewoon telefonisch hebben we inmiddels gelukkig wel contact gehad met al een groot aantal van onze partners. We vinden het belangrijk om te weten hoe het gaat en waar wij als NRP mee kunnen helpen.
 
Gelukkig ook hebben we een groot deel van het programma kunnen omvormen naar online bijeenkomsten. Zo hebben we een webinar gehad over effectieve maatregelen in circulariteit met NRPCirculair en zijn we via een digitale excursie van NRP FORUM de hele wereld over geweest. Vlak voor de zomer was onder anderen de Rijksbouwmeester te gast in onze talkshow over de opgaven van een nieuwe tijd, onder het motto 'Verbeter de wereld, begin bij het bestaande!'
 
Voor de komende maanden gaan we daar met veel enthousiasme mee dóór. De digitale excursie leidt ons dit keer naar Eindhoven, een stad die met recht als koploper geldt op het gebied van transformatie en renovatie. Goed nieuws is er ook voor onze vakprijzen. Ook de NRP Gulden Feniks én de NRP Masterprijs gaan dit jaar door. De jury van de Gulden Feniks gaat de komende weken op pad om de meest inspirerende projecten te kunnen bekronen met de felbegeerde prijs. De uitreiking van beide prijzen vindt plaats op 17 november in de Caballerofabriek tijdens ons jaarlijkse congres. Op het podium verder onder meer vertegenwoordigers vanuit het Rijksvastgoedbedrijf en de VNG. Ook vieren we het 25-jarige bestaan van NRP partner BOEi. Vanwege de anderhalvemeter-maatregel zal het congres live gestreamd worden voor onze partners.
 
Naast het online-programma zullen de reguliere bijeenkomsten van de NRP programma's Erfgoed, Circulair, FORUM en Spaar het Klimaat gewoon doorgang vinden, waar mogelijk in fysieke vorm. En, last but zeker not least: de NRP Academie gaat starten per 1 januari! Het gaat hard met de aanmeldingen maar er is momenteel nog plek dus reageert u vooral snel. Goed om te weten: de gehele leergang wordt uiteraard 'coronaproof' gegeven, waarbij het bezoek aan de bijzondere locaties overeind blijft.
 
Tot slot nog een belangrijke datum die u in de agenda kunt zetten: op 21 januari 2021 vindt van 16.00-20.00 uur de traditionele NRP Nieuwjaarsborrel plaats. We zijn te gast op de sfeervolle Buitenplaats Doornburgh, eigendom van NRP partner MeyerBergman Erfgoed Groep. U bent van harte welkom voor een inspirerend programma, waarbij erfgoed centraal staat, afgesloten met een bruisende borrel én een diner. We kijken er naar uit om iedereen weer te ontmoeten, in het najaar of bij de Nieuwjaarsborrel: graag tot dan!
 
Met hartelijke groet,
 
Anne Luijten, directeur
Bart Krol, voorzitter