Terug naar overzicht

Michiel Baars (New Horizon): Circulair ondernemen door Urban Mining

28 juni 2017
Michiel Baars (New Horizon): Circulair ondernemen door Urban Mining

Onlangs organiseerde NRP FORUM de tweede editie van Pitches on the Spot in het voormalig zwemparadaijs Tropicana in Rotterdam. Verschillende circulaire ondernemers, ontwerpers en financiers ‘pitchten’ in korte presentaties op welke manier hun organisatie bijdroeg aan circulair renoveren en transformeren.

Michiel Baars, oprichter van New Horizon, was echter verhinderd maar presenteerde zichzelf en het concept van New Horizon in een korte film. NRP heeft circulariteit als prioriteit gesteld. In het kader van kennisdeling en het stimuleren van het duurzaam (her)gebruik van de gebouwde omgeving willen we deze film graag met u delen.

New Horizon

New Horizon ziet de stad als bron. De bebouwde omgeving is een magazijn en zit vol bruikbare grondstoffen. New Horizon ontmanteld gebouwen met behoud van de waarde van de grondstoffen en materialen. Op deze manier heeft New Horizon van Urban Mining hun vak gemaakt.

Heel kort gezegd stelt New Horizon zich het waardebehoud van grondstoffen tot doel door vraag (nieuwbouw) en aanbod (sloop) van grondstoffen en materialen aan elkaar te koppelen. New Horizon wil hiermee laten zien dat circulair ondernemen mogelijk en beter is. Dat doen ze risicodragend. Enerzijds omdat ze rotsvast geloven in de circulaire economie als nieuw economisch model. Anderzijds omdat ze als risicodrager ook echt beslissingen kunnen nemen.

Bekijk de film: