Terug naar overzicht

Nominaties NRP Gulden Feniks 2022 bekend!

04 oktober 2022

Tijdens NRP Verandert op 10 november 2022 maken we de winnaar bekend van de NRP Gulden Feniks 2022. Door een vakkundige jury zijn in totaal negen projecten genomineerd in de categorieën Renovatie, Transformatie en Gebiedstransformatie.

Integrale prijs 
Uniek aan NRP Gulden Feniks is dat het een integrale prijs is. Dat wil zeggen dat elke inzending beoordeeld wordt op een aantal aspecten in onderlinge samenhang, zoals duurzaamheid, sublimatie, economische waarde, maatschappelijke waarde en innovatie. De genomineerde projecten kunnen voorbeeldprojecten genoemd worden die als inspiratiebron voor toekomstige opdrachtgevers kunnen fungeren.

Prijsuitreiking 
Na beoordeling van de inzendingen maakte de jury een eerste selectie, waarna zij gedurende twee dagen een bezoek aan de geselecteerde projecten bracht en met de inzenders sprak. Na gedegen discussie heeft de jury, onder voorzitterschap van Geurt van Randeraat, negen projecten genomineerd. De jury feliciteert alle inzenders en betrokken partijen van harte met hun nominaties. 

De genomineerde projecten voor de NRP Gulden Feniks 2022 zijn (in willekeurige volgorde):

Kerckebosch, Zeist 
Cityplot Buiksloterham, Amsterdam 
Amstelstation, Amsterdam 
British School, Amsterdam 
De Utrecht, Leeuwarden 
Edge, Amsterdam 
De Wereldburger, Amsterdam 
Schoenenkwartier, Waalwijk 
De Voortuinen, Amsterdam

De jury  
De jury bestaat dit jaar uit Geurt van Randeraat, voorzitter (SITE urban development), Harry Abels (Abels & Partners Architecten), Thijs Asselbergs (Thijs Asselbergs Architectuurcentrale en hoogleraar TU Delft), Dirk Baalman (bouwkundige en architectuurhistoricus), Bess Blomjous (Studio Bess), Jack Hock (Strijp-S, Stichting Trudo), Jaap Wiedenhoff (ABT) en Sabine Renders (Hembrugterrein). 
Secretaris van de jury is Cilly Jansen m.m.v. Margot de Jager (Architectuur Lokaal). 

Meer weten over de genomineerden? Kijk dan op de website van de NRP Gulden Feniks. Wil je aanwezig zijn bij de prijsuitreiking van de Gulden Feniks? Meld je dan hier aan.