Terug naar overzicht

NRP Academie start 5e jaargang op inspirerende locatie

30 augustus 2017
NRP Academie start 5e jaargang op inspirerende locatie

De NRP Academie is deze week de vijfde opeenvolgende leergang begonnen. Daarmee is de NRP Academie een stabiele factor geworden in het kennisnetwerk over renoveren en transformeren.

Negentien cursisten, afkomstig uit bijna evenzoveel bedrijven en corporaties, ontmoetten elkaar tijdens de Kick-Off van het nieuwe jaar bij de Maaskathedraal in Utrecht. Hier viert idealisme hoogtij en kan het ook zijn successen oogsten.

NRP Academie als sleutel tot succes

In deze sfeer van idealisme, passie en uithoudingsvermogen maken de cursisten kennis met elkaar, de organisatie en de opzet van de opleidingen. Verwachtingen over wat de opleiding voor hen gaat betekenen worden uitgewisseld. Zoals Stefanie Stulen (Dura Vermeer) het uitdrukte: “De opgave is net als raften: met zijn allen in hetzelfde schuitje, met allemaal een eigen rol en hetzelfde doel voor ogen. Maar het is niet eenvoudig, je moet het echt samen doen. Of met de woorden van Falco Zeekaf die het zo mooi formuleerde: “NRP Academie zal de sleutel tot succes moeten zijn. Het brengt ons en de kennis samen.“ Vanaf volgende week gaan ze echt aan de gang, om de gecertificeerde renovatie- en transformatieprofessional te worden.

Maaskathedraal

Een van de kenmerken van de NRP Academie is dat het altijd midden in de opgave zit. De Maaskathedraal bood alvast inspiratie en stof tot nadenken.Het gebouw was ooit een katholieke kerk dat verkocht werd omdat het te klein was voor de parochie. Er vestigde zich een zijspanbedrijf onder de voorwaarde dat het niet meer op een kerk mocht lijken. Na faillissement huisvestte het een metaalbedrijf dat tot 2011 hier was gevestigd. Het werd gekocht door een projectontwikkelaar met de gedachte dat de locatie op de rand van Leidsche Rijn een fraai woongebied kon worden. Abel Tattje heeft het in 2012 gehuurd voor een atelier voor zijn partner Maureen en andere kunstenaars. De droom was om er een ecologische creatieve broedplaats te maken. Maar naarmate men er langer zat, groeide de ambitie om een wezenlijke verandering teweeg te brengen: een eetbare woonwijk te realiseren met een voedselbos. Een rondwandeling op het terrein laat zien dat men al met de realisatie hiervan is begonnen.

Met deze inspiratie in de tas en de vooruitzichten van een nieuw professioneel netwerk dat zich het komende jaar zal vormen, keerden de nieuwe cursisten huiswaarts. De NRP Academie is weer begonnen.

Wilt u meer weten over de NRP Academie? Kijk op de website!

img_6025.jpg