Terug naar overzicht

NRP Dumo creëert open praktijknetwerk

28 februari 2017

In 2013 kwam een studente bouwkunde van de TU Delft, Vera Franken, naar me toe met een verzoek voor een interview over duurzame monumentenzorg. Zij had tijdens haar afstuderen een duidelijke visie op het onderwerp ontwikkeld, maar ook op het belang van immateriële waarden en het gevoel van de plek. Vera en ik spraken af.

Architect Peter Rutten, ook werkzaam op het gebied van duurzame monumentenzorg, sloot bij het gesprek aan. We kwamen tijd tekort om ons gesprek te verdiepen en besloten Bert van Bommel, werkzaam voor het Atelier Rijksbouwmeester en docent TU Delft, uit de nodigen voor een vervolggesprek.

Het bleef niet bij een vervolggesprek. Het groeide uit tot een groepje dat inmiddels om de paar maanden met elkaar afspreekt om ervaringen, ideeën en gedachten met elkaar te delen. Wat een plezier beleven we aan deze gesprekken! Ze leveren zoveel stof tot nadenken, diepgang, nieuwe ideeën en inzichten. Ik kan het iedereen aanbevelen. Neem ondanks alle drukte af en toe bewust de tijd om met elkaar in gesprek te gaan en geniet er vooral heel erg van!

We willen deze plek gebruiken om vanaf nu ook anderen mee te laten genieten. Via onderstaande link kunt u het verslag van ons allereerste gesprek openen. Waarin – ondermeer – gepleit wordt voor een uitgebreidere waardestelling en waarin voorbeelden aan bod komen van architecten die met respect voor immateriële waarden en het gevoel van de plek aan de slag gaan.

Reacties zijn welkom, lezers worden van harte uitgenodigd om zich in onze gesprekken te mengen!

Dowload hier het verslag van het eerste gesprek van het Partijnetwerk van NRP/DuMo.

Reacties n.a.v. deze blog kunt u sturen naar b.dulski@neyenrode.nl.