Terug naar overzicht

NRP FORUM maakt zich op voor Boekarest

30 oktober 2017
NRP FORUM maakt zich op voor Boekarest

Eind deze week reizen dertig (young) professionals af naar de hoofdstad van Roemenië voor de NRP FORUM studiereis 2017. Een stad die niet standaard op een stedentriplijst staat, maar zeer interessant is. Zeker op het gebied van renovatie en transformatie.

Een mix van neoklassieke monumenten, industrieel erfgoed en communistische gebouwen
Gesticht in de veertiende eeuw kent de stad een diverse geschiedenis. In de negentiende eeuw werd Boekarest getypeerd als ‘Parijs van het Oosten’. Een groot contrast met het stalinistische bewind van Nicolae Ceausescu en de megalomane communistische gebouwen zoals het Paleis van het Volk. De huidige economische verbeteringen brengen nieuwe uitdagingen. Thema’s als ‘het gebrek aan regie bij gebiedsontwikkelingen’, ‘het behoud van erfgoed’ en het ‘gevaar voor aardbevingen’ zijn zeer actueel. Het belooft een inspirerende reis te worden.

NRP FORUM
NRP FORUM is een netwerk dat ambitieuze professionals binnen NRP verbindt. Van de jonge NEXT-generatie, de alumni van de NRP Academie tot de ervaren experts van de NRP partnerbedrijven. De mix van disciplines en diversiteit is de kracht van het FORUM-netwerk. Heeft u binnen uw netwerk professionals voor wie het interessant is? Klik hier voor meer informatie over NRP FORUM en sluit aan!