Terug naar overzicht

NRP Masterprijs 2017 voor Frédérique Sanders

23 november 2017
NRP Masterprijs 2017 voor Frédérique Sanders

Tijdens de uitreiking van de NRP Masterprijs 2017 in de A’DAM Toren in Amsterdam heeft Frédérique Sanders de scriptieprijs in ontvangst genomen. De oud-student van de TU Delft overtuigde de jury met haar scriptie ‘SunMotion’. Sanders ontving vanwege deze prestatie een geldprijs van € 3.000,- uit handen van juryvoorzitter Frank Strolenberg. Floor Hoogenboezem (TU Delft) eindigde als tweede met haar ‘Reconciling Townships’ en de derde prijs ging naar Judith Wolswinkel (TU Delft) en haar scriptie 'Innovation of conservation'.
De jury was onder de indruk van de diepgang van het onderzoek van Sanders en de wijze waarop het is uitgevoerd. “Er is sprake van een systeeminnovatie in denken en doen die de casestudy uit de scriptie overstijgt”, aldus de jury. “Een belangrijke kracht van het onderzoek vormt de eenvoud van het vertrekpunt: de inzet van de zon als verbinder tussen directe en indirecte energie.” Het gewonnen geldbedrag gaat Sanders investeren in haar project.

Sanders reageerde blij na afloop. “Ik vind het super dat ik deze NRP Masterprijs heb gewonnen. Ik ben bezig met het maken van een prototype en het winnen van deze prijs opent nieuwe deuren voor me. Mooi om te zien dat NRP zo bezig is met vernieuwing en de focus legt op onder anderen duurzaamheid en renovatie.” Het is de derde keer dat NRP deze scriptieprijs uitreikt. In totaal ontving de jury deze editie veertien scripties. Eerdere winnaars zijn Hannah Schubert (2015) en Thom Schreuder (2016).

NRP Masterprijs
In 2015 heeft NRP de NRP Masterprijs geïntroduceerd. Hiermee krijgt aanstormend talent de kans nieuwe ideeën op het gebied van transformatie en renovatie rechtstreeks naar de markt te brengen. NRP wil graag weten met welke originele en innovatieve ideeën de masterstudenten van nu bezig zijn. NRP zoekt dan ook nadrukkelijk aansluiting bij de nieuwe generatie professionals: de specialist van de toekomst. De NRP Masterprijs is een stimulans voor studenten om zich verder te bekwamen in transformatie en renovatie. Tegelijkertijd leveren zij met hun afstudeerscripties een bijdrage aan de verdere professionaliseren van het vakgebied.

Meer informatie over de NRP Masterprijs? Klik hier.
Meer informatie over het project van Frédérique Sanders is hier te vinden.