Terug naar overzicht

Terugblik op de NRP-studiereis naar Parijs

27 oktober 2022
Terugblik op de NRP-studiereis naar Parijs
NRP ging in oktober drie dagen naar de stad van licht en liefde: Parijs. Daar wordt op werkelijk alle schaalniveaus gewerkt aan een duurzame stedelijke ontwikkeling. Van de verdichtingsopgave op voormalige industriële en logistieke gebieden en de grootstedelijke problematiek in de banlieues, tot recentelijk opgeleverde transformatie-pareltjes als de Bourse de la Commerce. Hieronder een korte terugblik.

Parijs beweest zich zowel vooruit als achteruit. De prachtige historische bouw wordt gereconstrueerd om bij te tijd te blijven. Er zijn daarom geweldige voorbeelden te zien van transformatie. Met name van oude spoorwegterreinen en bestaande gebouwen. Tijdens de NRP-excursie bezochten we een gevarieerd aantal locaties die getuigen van beide bewegingen in de tijd. 

Voorzitter van NRP Bart Krol deelt een belangrijke les over sociale huisvesting van Paris Habitat: "Dat gaat er totaal anders aan toe dan in Nederland. Inwoners betalen huur naar rato van hun inkomen. Scheefwonen bestaat dus niet en leraren en verpleegkundigen kunnen gewoon in de stad blijven wonen. Iets om over na te denken!"

Dank aan alle deelnemers voor de mooie, inspirerende gesprekken! 

afbeeldingen_studiereis.png

Untitled_design.png

Benieuwd naar andere NRP-evenementen? Schrijf je onderaan de pagina in voor ons nieuwsoverzicht en blijf op de hoogte.