Terug naar overzicht

Vijf vragen aan: Brigitte Berends, nieuwe programma manager NRP Spaar het Klimaat

09 april 2020
Vijf vragen aan: Brigitte Berends, nieuwe programma manager NRP Spaar het Klimaat

Brigitte Berends is recentelijk aangesteld als programma manager van de themagroep NRP Spaar het Klimaat. Deze themagroep buigt zich over hoe we de gebouwde omgeving energetisch efficiënter kunnen renoveren. In 'vijf vragen aan' laten we je met haar kennismaken.

Wie ben je?

Mijn naam is Brigitte Berends (47 jaar). Ik ben opgegroeid in Brabant, maar ik woon met mijn gezin aan de rand van het Veluwse bos. Het speelveld van de (energie)transitie boeit me. We kunnen en moeten thema’s als voedsel, zorg, energie en bouw op een andere manier vormgeven. In coalitie met diverse partijen zoek ik naar de nieuwe business modellen die de transitie van ons maatschappelijk systeem kunnen versnellen. Ik zie deze veranderingen als kansen voor partijen door ze in een gezamenlijke ambitie te verbinden en realiseer door concrete toepassingen voortgang in de transitieopgave. Ik houd er van om de lat hoog te leggen en voor het meest optimale resultaat te gaan. In gesprekken kom ik graag snel tot de kern en maak ik complexe opgaves concreet en zichtbaar.

Wat is je achtergrond/expertise?

Via een kleine omweg ben ik in 2000 in de bouwwereld beland. Tijdens mijn studie Economie in Maastricht volgde ik de richting Organisatie & Marketing. Het functioneren van succesvolle, innovatieve organisaties en met name de onderlinge afhankelijkheid tussen organisaties boeiden mij toen al. Ik ben in de volle overtuiging dat er enorme kansen zijn voor de bouwsector. Kansen die versterkt worden door de (energie)transitie waar we als maatschappij in zitten. Ik wil de kansen voor partijen in de bouwsector versnellen en concretiseren.

Wat is je ambitie met NRP Spaar het Klimaat?

Mijn persoonlijk ambitie is om het collectieve belang van de leden goed uit te dragen en te zorgen dat de gezamenlijke geformuleerde doelstellingen worden versneld en ook worden geconcretiseerd met respect voor ieders individuele belang.

Waar verbaas jij je regelmatig over?

Nog steeds kan ik mij verwonderen over het feit dat technisch interessante en duurzame oplossingen nog niet voor iedereen bereikbaar zijn. Dat kan anders en daar zet ik mijn enthousiasme graag voor in.

Wat of wie inspireert jou?

De mensen waar ik dagelijks gesprekken mee voer.