Terug naar overzicht

Wie wordt nieuwe eigenaar koepelgevangenis Arnhem?

10 oktober 2017
Wie wordt nieuwe eigenaar koepelgevangenis Arnhem?

Deze week startte het Rijksvastgoedbedrijf de verkoop van de voormalige koepelgevangenis in Arnhem en het terrein eromheen met bijgebouwen. Het complex ‘De Berg’ staat als één geheel te koop. Het hele terrein heeft een oppervlakte van circa 20.000 m². Dat is twee keer de Rijnhal en net zo groot als Burgers Zoo.

Het complex leent zich goed voor een combinatie van wonen met werken of andere functies (zorg, maatschappelijke voorzieningen). Huurhuizen en woningen voor één- en tweepersoons huishoudens zijn er nu relatief weinig in de directe omgeving. Nieuwe functies mogen niet te veel verkeers- of parkeeroverlast opleveren. De muur rond het terrein mag niet gesloopt worden, maar kleinere doorbraken kunnen wel en maken het terrein juist toegankelijk.

Iconische koepel
De gebouwen zijn voor een deel rijksmonument. De iconische koepel heeft een zeer bijzondere en herkenbare positie in de stad Arnhem.
Naast de oorspronkelijke koepelgevangenis met bijgebouwen staan er op het terrein een modern kantoorgebouw en een werkplaats. Buiten de muur staat een voormalige directeurswoning die verbouwd is tot kantoor.

Procedure verkoop
Partijen die belangstelling hebben kunnen zich tot 7 december melden. Zij moeten aantonen ervaring te hebben met herontwikkeling, bouw of financiering van een dergelijk project. Daarna kunnen zij tot 15 maart 2018 een bod op het complex doen. In mei 2018 is dan de koper bekend.

_1_4.jpg