De Voortuinen, Amsterdam

NRP Gulden Feniks: nationale prijs voor renovatie en transformatie

De NRP Gulden Feniks is dé nationale prijs voor voorbeeldprojecten in de renovatie- en (gebieds)transformatiesector. Successen en gedeelde lessen worden hierbij gedeeld; de Gulden Feniks is een prijs om van te leren.

Om die reden kan iedereen een voorbeeldstellend project aandragen in drie categorieën: renovatie, transformatie en gebiedstransformatie. Een vakjury kiest uit alle inzendingen de genomineerden en uiteindelijk maximaal vier winnaars. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het congres van NRP in november.   

Inschrijving Gulden Feniks gesloten
Van 23 februari tot en met 26 mei 2023 kon je een project inzenden in een van de drie categorieën dat in 2022 is opgeleverd. Op nrpguldenfeniks.nl vind je meer informatie en lees je het reglement. 

Eerdere inzendingen 
Benieuwd wie eerder een project hebben ingezonden? Bekijk hier het archief. 

Winnaars Gulden Feniks 2022 
De Wereldburger in Amsterdam, De Voortuinen in Amsterdam en Kerckebosch in Zeist wonnen vorig jaar de Gulden Feniks met hun voorbeeldstellende project op het gebied van respectievelijk renovatie, transformatie en gebiedstransformatie. Daarnaast ontving De Utrecht in Leeuwarden een wildcard. De vakjury selecteerde de winnaars uit 48 ingediende projecten. In het juryrapport lees je meer over de projecten.

Afbeelding bovenaan: De Voortuinen, Amsterdam
Afbeelding onderaan: Winnaars NRP Gulden Feniks 2022 tijdens de uitreiking