Resultaten voor "" :

Bekijk alle resultaten

Partnerdiner Forteiland Pampus

27 juni 2024

17:00 - 22:00 uur

Forteiland Pampus

Ieder jaar organiseren we een partnerdiner, speciaal voor partners en vertegenwoordigers van organisaties die overwegen partner te worden. Dit jaar, op 27 juni, is dat op eiland Pampus. We krijgen een rondleiding over dit bijzondere UNESCO Werelderfgoed en worden meegenomen in de duurzame transitie van het eiland. Een aantal partners van NRP is ook bij de ontwikkeling van Pampus betrokken. 

Meld je aan

Over Pampus

Forteiland Pampus werd in 1895 opgeleverd en was toen al volledig off-grid. Niet verbonden met de wal voor elektriciteit, gas of water. Zo konden de gelegerde soldaten ten tijde van oorlog zelfstandig opereren en twee maanden op Pampus verblijven zonder dat aanvoer van buitenaf nodig was.  

Pampus is nog altijd niet aangesloten op waterleiding, netstroom of gas en maakt momenteel een duurzame transitie door: van historisch off-grid naar fossielvrij off-grid. Het doel is één van de eerste duurzaam zelfvoorzienende werelderfgoederen te worden. Hiervoor worden stappen gezet op het gebied van energie, water, afval, voedsel en sociale duurzaamheid. Zo wordt er gekookt op eigen gemaakt biogas en wordt er water uit het IJmeer gezuiverd tot Pampuswater. Een eigen energiecentrale met een combinatie van biogas, waterstof, wind- en zonne-energie zorgt ervoor dat Pampus het gehele jaar op eigen kracht draait. Het motto voor het eten op Pampus is duurzaam en van dichtbij. Dit gebeurt met een volwaardige moestuin, het kweken van eigen paddenstoelen en het ontwikkelen van een eigen voedselbos.  

Het programma in een notendop

17:30 – 18:00 uur Overtocht Muiden – Pampus
18:00 – 19:30 uur Ontvangst en rondje eiland
19:30 – 21:30 uur Eilandeten en natafelen
21:30 – 22:00 uur Overtocht Pampus – Muiden