Resultaten voor "" :

Bekijk alle resultaten

Met slimme renovatie, transformatie en herbestemming maken we Nederland toekomstbestendig 

Het Nationaal Renovatie Platform (NRP) richt zich op de bestaande gebouwde omgeving. Het vastgoed van de toekomst staat er immers al. De grote maatschappelijke uitdagingen die daarbij horen, vragen om een gezamenlijke en integrale aanpak. 

Bij het partnernetwerk van NRP zijn meer dan 100 bedrijven en organisaties aangesloten. Zij komen uit de volle breedte van de vastgoedsector: van architect en bouwer tot corporatiedirecteur. Tijdens een uitgebreid activiteitenprogramma wisselen we kennis en ervaring uit aan de hand van drie thema’s.

Daarnaast reiken we jaarlijks de Gulden Feniks uit – dé prijs voor de beste transformatie- en renovatieprojecten in Nederland. Met de NRP Masterprijs stimuleren we aanstormend talent. Voor vastgoedprofessionals bieden we met de TU Delft onze praktijkgerichte opleiding Renovatie en Transformatie aan.

NRP is een onafhankelijke stichting die in 2011 werd opgericht vanuit de Nationale Renovatie Prijs. Van oudsher richten we ons op de bestaande gebouwde omgeving. Hier vinden de komende tijd grote veranderingen plaats. Vraagstukken zoals de roep om nieuwe woningen, de noodzaak tot verduurzaming en het verbeteren van de leefbaarheid zijn niet los van elkaar te zien.

Het maakt dat we beter moeten kijken naar de mogelijkheden binnen de bestaande gebouwde omgeving. We hebben daarbij aandacht voor het hoe in de vorm van nieuwe technieken en werkwijzen. En we kijken naar verschillende schaalniveaus: van een leegstaand fabrieksgebouw tot de verduurzaming van een woonwijk.

Kijken naar de mogelijkheden binnen de bestaande gebouwde omgeving. Dat is de toekomst.