Terug naar overzicht

De eerste editie van het NRP Academie Trendboek is uit

04 november 2020
De eerste editie van het NRP Academie Trendboek is uit

Een bijzondere primeur: de eerste editie van het NRP Academie Trendboek.
Deze jaarlijkse uitgave voorspelt de trends op het gebied van transformatie en renovatie voor de komende jaren. De inhoud van dit Trendboek is in de verdiepende module Verduurzamen van de NRP Academie opgehaald door de cursisten. Aan het einde van een intensief cursusjaar kregen zij de opdracht om, aan de hand van een aantal vragen, het gesprek aan te gaan met een visionair binnen hun organisatie. Een activiteit die niet alleen leerzaam is voor de cursist, maar vooral ook inzicht geeft in de visie van NRP partners op hoe we met de bestaande gebouwde omgeving zouden moeten omgaan. Het voorwoord is van NRP voorzitter Bart Krol en de Inleiding en Conclusies werden verzorgd door Vincent Gruis (professor en hoofd van de afdeling Management in the Built Environment, faculteit Bouwkunde aan de TU Delft).

Kijk door de ogen van deze visionairs en laat je inspireren hoe zij uitdagingen te lijf gaan en welke trends zij zien voor de komende jaren. Het zal je ongetwijfeld op nieuwe ideeën en inzichten brengen waarvan je anders wellicht geen weet had gehad. En dat is nodig, want we zijn nog niet klaar, zoveel is duidelijk. Er is nog heel veel te doen, door een veelheid aan partijen. We staan immers voor grote opgaven zoals de energietransitie, binnenstedelijke vernieuwing, de vraag naar woonruimte en een circulaire economie. Blijf elkaar vooral aanmoedigen om goede ideeën te delen, zodat we samen als voorhoede de praktijk van transformatie en renovatie nog verder versterken en gemeengoed maken.

Volgend jaar is het Trendboek wederom onderdeel van de leergang. Een mooie kans voor organisaties die een cursist leveren om hun visie te delen!

Naar het Trendboek.