Terug naar overzicht

Dien voor 1 september jouw afstudeeronderzoek in voor de Masterprijs

NRP Masterprijs: dé nationale prijs voor aanstormend talent binnen de transformatie- en renovatiesector

Afstuderende of net afgestudeerde studenten van relevante universiteiten, masteropleidingen en postdoctorale opleidingen in Nederland kunnen tussen 1 april en 1 september hun afstudeeronderzoek indienen om kans te maken op de NRP Masterprijs. De prijs gaat naar een afstudeerscriptie of -ontwerp dat innoverend is op het gebied van transformatie of renovatie. Met de prijs willen we studenten stimuleren om zich verder te ontwikkelen in transformatie en renovatie. En andersom dragen hun afstudeerscripties bij aan de verdere professionalisering van het vakgebied.

Afstudeeronderzoek indienen

“Inzenden was zo’n kleine moeite dat ik dacht: ik probeer het gewoon. Een hele leuke ervaring waar ik veel aan heb gehad.”

Ilke Klasen won de tweede prijs in 2023

Hoe werkt het?

Van 1 april tot 1 september 2024 kan iedereen die dit jaar afstudeert of net is afgestudeerd aan een relevante universiteit, masteropleiding of postdoctorale opleiding in Nederland een afstudeeronderzoek indienen. Daarvoor vragen we je een online inschrijfformulier in te vullen en de overige documenten, zoals beschreven in het reglement, digitaal op te sturen naar secretariaat@nrp.nl t.a.v. Anne-Beth Broeders.

Jury en beoordeling

De Masterprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan innovatieve en vernieuwende afstudeerscripties en -ontwerpen op het gebied van renovatie en transformatie. Een vakkundige jury beoordeeld de inzendingen en maakt een shortlist. De geselecteerde kandidaten mogen hun idee presenteren aan de jury. Tenslotte wijst de jury drie winnaars aan. De jury bestaat uit:

  • Eva Hermans (De Nederlandsche Bank), juryvoorzitter
  • Arno de Vries (WDJArchitecten), jurylid
  • Irene Ponec (Ymere), jurylid
  • André Köster (Dura Vermeer), jurylid
  • Michiel Otto (HEVO), jurylid
  • Erna van Holland (NRP), secretaris
Lees het Reglement van de Masterprijs

Zij gingen je voor

In 2023 won Luïsa Jacobse wint met haar scriptie ‘De doos. Het architecturaal potentieel van distributiecentra’ de eerste prijs. Naast een geldprijs van 3.000 euro, mocht Luïsa in 2024 meelopen als jurylid bij de NRP Gulden Feniks. Noud Bruins Slot won de tweede prijs en ontving 2.000 euro. Tom Gentenaar nam de derde prijs en daarmee 1.000 euro in ontvangst. Wil jij ook kans maken op de NRP Masterprijs?

Dien nu jouw afstudeeronderzoek in