Terug naar overzicht

NRP-partner Hagemans geeft toekomst aan bestaand bezit: “Het vastgoed van de toekomst staat er al”  

Vastgoedonderhoudsbedrijf Hagemans heeft zich aangesloten bij het NRP-netwerk. De organisatie geeft toekomst aan bestaand bezit door binnen samenwerkingen te sturen op een integrale aanpak. Een doel dat goed aansluit bij dat van NRP. We spreken Algemeen Directeur Simon Ruijs en Productmanager Markt & Ontwikkeling Ellen Mollen over onze gedeelde visie.  

Integrale ketensamenwerkingen

Samen met woningcorporaties en ketenpartners werkt Hagemans aan het duurzaam onderhoud, de renovatie en de transformatie van sociale huurwoningen en buurten. Simon: “Onze organisatie is ingericht op een integrale kijk naar vastgoed. Dat proberen we ook in onze samenwerkingen te brengen. We kijken niet alleen naar de techniek. Hagemans is ook sociaal een sterke partij. We hebben alle tools en expertise in huis. Dat maakt het voor ons makkelijker om naar het grotere plaatje te kijken, zonder onze eigen financiële belangen voorop te stellen. Ketensamenwerkingen vragen namelijk om een integrale aanpak.” Ellen vult aan: “Voor ons is het dan ook belangrijk om te investeren in langere en duurzame samenwerkingen. Vanuit opgebouwd vetrouwen ontwikkelen en innoveren we samen door.”

Van familiebedrijf tot professionele club

Hagemans is 95 jaar geleden opgericht als familiebedrijf en inmiddels een bekend gezicht bij woningcorporaties in het midden en zuiden van Nederland. Simon: “Samen met de corporaties kijken we naar hun woningen, complexen en wijken. Zij staan voor een enorme verduurzamingsopgave; wij doen en denken mee. Met aandacht voor de belangen van de corporatie én van de bewoners geven we toekomst aan bestaand bezit. Sinds 2021 zijn we onderdeel van het landelijke onderhoudsplatform Nok.5. Door onze krachten en expertise te bundelen werken we aan maximaal woon- en werkgeluk.”

Gedeelde visie

Hagemans en NRP delen dezelfde vastgoedvisie, legt Simon uit. “Het vastgoed van de toekomst staat er al, maar we moeten het aanpassen naar de huidige situatie.” Om dat voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat organisaties expertise en kennis met elkaar delen. Aansluiten bij het NRP-netwerk was voor Ellen en Simon dan ook een logische stap. “Vorig jaar november maakten we kennis met NRP tijdens het congres in Den Haag. In de auto terug hadden we al besloten dat we partner wilden worden. NRP laat niet alleen het eindproduct zien, maar gaat ook het gesprek aan over de weg ernaartoe. De menselijke kant. Wat kunnen we van elkaar leren? Hoe helpen we elkaar verder?”

 

 

“Daag ons uit en inspireer ons! Wij doen en denken graag mee in de uitdagingen waar we voor staan.”  

Algemeen Directeur Simon Ruijs

Elkaar blijven uitdagen en inspireren

Een grote uitdaging binnen de sector vindt Simon de conservatieve wet- en regelgeving. “Er zijn technische oplossingen genoeg, maar het blijft voor veel partijen spannend om die innovatieve plannen ook echt uit te voeren. Duurzaamheid en circulariteit krijgen steeds meer aandacht, maar tegelijkertijd zijn veel woningcorporaties nog terughoudend in de uitvoering. De wet- en regelgeving loopt niet gelijk met de ontwikkelingen binnen de sector.” En hoe begrijpelijk Simon dat soms ook vindt, doet hij een oproep aan NRP-partners. “Daag ons uit en inspireer ons! Wij doen en denken graag mee in de uitdagingen waar we voor staan. 

Nieuws

01 feb 2024

Meld je aan voor het werktraject Circulaire roadmap voor woningcorporaties

Meld je aan voor het werktraject Circulaire roadmap voor woningcorporaties

Nieuws

02 feb 2024

Dien een project in voor de NRP Gulden Feniks 2024

Dien een project in voor de NRP Gulden Feniks 2024
Karin Borghouts 'Looking Glass'

Nieuws

01 jun 2023

Ninke Happel: Een bouwcultuur van betrekken

Ninke Happel: Een bouwcultuur van betrekken