Resultaten voor "" :

Bekijk alle resultaten

Bijeenkomst ‘Paris Proof bouwen met bestaand vastgoed’

10 september 2024

15.00 - 17.00

Biopartner 5, Leiden

Hoe kan bestaand (eigen) vastgoed ruimte bieden in het ‘Paris Proof’ realiseren van gebouwen? Wat is een CO2-budget, hoe is dat opgebouwd en hoe blijf je er binnen? Hoe ontwerp je op basis van een bestaande constructie? En hoe realiseer je dan die budgetruimte?

Het antwoord op die vragen onderzoeken we tijdens de bijeenkomst ‘Paris Proof bouwen met bestaand vastgoed’ op 10 september, georganiseerd door Gebouwenmarktplaats en NRP.

Programma

Tijdens de bijeenkomst geven verschillende experts antwoorden uit eigen ervaring en aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden:

    • Wat is de noodzaak: Mirjam Schmull (Gebouwenmarktplaats en Brokkenmákers)
    • Inzicht in CO2-budget: Mantijn van Leeuwen (directeur NIBE) 
    • Lessen ontwerp Biopartner 5, eerste Paris Proof-gebouw van Nederland: Jan Willem ter Steege (architect Popma Ter Steege Architecten)
    • Lessen hergebruik en certificering staal: Paul Korthagen (directeur IMd Raadgevende Ingenieurs) 
    • Inzicht in hergebruik en materiaalwaarde: Michel Baars (directeur Urban Mining Institute)

Hylke Faber (Brokkenmáker en Programmamanager Energie en Materialen bij NRP) modereert de middag. We sluiten de bijeenkomst af met een excursie door Biopartner 5, waarbij architect Jan Willem ter Steege je meeneemt in zijn ontwerpoverwegingen. Napraten kan uiteraard nog even bij de borrel. 

Aanmelden

Wil jij ook inzicht hoe je Paris Proof kunt bouwen op basis van bestaand vastgoed? Meld je dan nu via deze link aan voor de bijeenkomst.

Locatie: Biopartner 5

We zijn te gast bij Biopartner 5, en dat is niet toevallig. Dit nieuwe laboratorium op het Leiden Bio Science Park is het eerste Paris Proof-gebouw van Nederland, mede dankzij het grootschalige hergebruik van bouwmaterialen. De grootste winst is behaald door de staalconstructie samen te stellen uit 165.000 kg staal verkregen uit een oud laboratorium van de Universiteit Leiden. 

 

Meld je hier aan