Terug naar overzicht

Haarlem wil De Egelantier transformeren tot hotel

19 april 2017
Haarlem wil De Egelantier transformeren tot hotel

De gemeente Haarlem verkoopt de komende jaren een deel van haar vastgoedportefeuille. Daartoe behoort De Egelantier aan de Gasthuisvest.

In het pand was ooit het ziekenhuis Elisabeth Gasthuis gevestigd. De laatste decennia werd het gebouw gebruikt als cultureel centrum. Het college spreekt zijn voorkeur uit voor een hotelontwikkeling van tenminste 70% van de vloeroppervlakte, naast een beperkt aantal woningen.

Binnenstedeijke herontwikkeling
De gemeente acht een snelle en eenvoudige verkoop van De Egelantier wenselijk. Daarom wordt gewerkt met een aantal criteria vooraf, zodat alleen partijen die geschikt zijn een bod kunnen uitbrengen. Zo dient een biedende partij een ruime en aantoonbare ervaring te hebben met de aard en de omvang van de voorgenomen herontwikkeling tot hotel, is een ruime ervaring met binnenstedelijke herontwikkeling en herontwikkeling van monumentaal vastgoed vereist evenals een grote ervaring voor een duurzame herontwikkeling van vastgoed.

Planning
Makelaarskantoor JRS is door de gemeente Haarlem geselecteerd om de verkoop van het gemeentelijk bedrijfsonroerendgoed in goede banen te leiden. Dat gebeurde na een tender. Vrijdag 21 april wordt De Egelantier op Funda in Business geplaatst. De uiteindelijke verkoop staat gepland op 1 juni van dit jaar.