Terug naar overzicht

Juryvoorzitter Eva Hermans over de NRP Masterprijs

09 oktober 2018
Juryvoorzitter Eva Hermans over de NRP Masterprijs

Wat vind je van de NRP Masterprijs?

Ik vind het een mooi initiatief! Allereerst is de NRP Masterprijs is voor de inzenders een mooie manier om zich te presenteren aan een brede groep van professionals. En deze bedrijven krijgen de kans kennis te maken met jonge talenten met frisse ideeën. En bovendien wordt er aandacht besteed aan renovatie en (gebieds)transformatie, volgens mij een thema waar we niet meer buiten kunnen als je kijkt naar de vragen die in de maatschappij - en in het vastgoed in het bijzonder - op de samenleving afkomen.

Kun je wat vertellen over de jury?

We hebben een mooie jury bij elkaar, met ook daar een brede vertegenwoordiging van vakgebieden en invalshoeken, wat leidt tot goede discussies bij de beoordeling van de inzendingen. Een leuk team om mee samen te werken!

Wat heeft je doen besluiten om ja te zeggen tegen de rol van Juryvoorzitter?

Bij de allereerste uitreiking van de NRP Masterprijs zat ik de jury. Helaas moest ik daarna mijn plekje opgeven omdat ik van werkgever veranderde. Inmiddels is ook De Nederlandsche Bank (mijn huidige werkgever) partner van NRP en ben ik weer teruggevraagd in de jury.

Ik vind het belangrijk om jonge mensen te stimuleren en uit te dagen in hun ontwikkeling. En tegelijkertijd laat ik me graag door hen inspireren, door hun ideeën en enthousiasme! Daarbij help ik graag om renovatie en (gebieds)transformatie meer aandacht te geven, ook in de opleidingen. Want met de huidige vraagstukken rond circulariteit, benodigde uitbreiding van de woningvoorraad etc. ontkomen we er niet aan ook het bestaande vastgoed in te zetten.

Wat zijn jullie bevindingen over de inzendingen?

We hebben dit jaar 13 inzendingen ontvangen, met een mooie mix van onderwerpen, vakgebieden en opleidingen. Ook de invalshoeken zijn verrassend. Inmiddels hebben we daar vijf genomineerden uit gekozen. Daar gaat zeker een mooie winnaar uit komen!

Heb je nog tips voor de genomineerden?

Eigenlijk vooral een opdracht: inspireer ons!

Meer lezen over de NRP Masterprijs? Klik dan hier (voor o.a. de planning en een overzicht van de juryleden).
Klik hier om meer te lezen over de vijf genomineerde scripties.