Terug naar overzicht

Cursisten ronden NRP Academie af met laatste NRP Challenge van het jaar!

18 november 2022
Cursisten ronden NRP Academie af met laatste NRP Challenge van het jaar!

Op 18 en 19 november vindt de de tweede en laatste NRP Challenge plaats van de 9e leergang van de NRP Academie. Curstisten werken aan een project op locatie ter afronding van de academie. Dit jaar bezoeken zij Klokkengieterij Petit en Fritsen in Aarle-Rixtel. Interesting Vastgoed heeft een mooi project ingebracht waar de cursisten mee aan de slag mogen.

Over de NRP Challenge

Een NRP Challenge is een echte casus waar de eigenaar van het project gebaat is bij wat extra denkkracht voor de problematiek van zijn project. Het brengt de deelnemers van de NRP Academie door het hele land. Van onder andere Wezep, Dordrecht, Hilversum, Haarlem, Amsterdam, Rotterdam, Middelburg, Eindhoven en nu Aarle-Rixtel in Brabant. Een betrekkelijk klein dorp met een hele mooie opgave. Interesting Vastgoed houdt zich bezig met de herontwikkeling van de voormalige klokkengieterij van Petit & Fritsen. In 2019 werd hun plan voor de herontwikkeling naar woningbouw in een prijsvraag als winnaar gekozen. Het complex kent verschillende gebouwen. Aan de Klokkengietersstraat staat het entreegebouw, een Rijksmonument. Achter dit gebouw is later een hal gebouwd en verder op het terrein staat een grote werkplaats. Het bestemmingsplan is gereed en de plannen voor de woningen rondom het Rijksmonument zijn nagenoeg gereed. Er is nog geen plan gemaakt voor dit Rijksmonument en dat is het project dat Interesting Vastgoed als NRP Challenge heeft ingebracht.

Over de locatie

Klokkengieterij Petit en Fritsen is het op twee na oudste familiebedrijf in Nederland. Rond 1690 komt Nicolas Jullien naar Weert om een klokkengieterij te starten. Na verhuizingen naar onder andere Helmond verhuist het bedrijf in 1906 naar Aarle-Rixtel, vanwege de leemputten in de directe omgeving. Dit gebouw is nu verhuurd aan een interieurarchitect. Direct achter deze ruimte is de echte klokkengieterij gelegen, met zandgrond en nog een mal voor de klokken. Interesting Vastgoed is op zoek naar een programma en een haalbaar plan om het gebouw te verduurzamen. Aan de curstisten de taak om hiermee aan de slag te gaan! 

klokgiethal 38b4e55f e31b 4716 b46a 90cb44db2b5c