Terug naar overzicht

RCE zoekt creatieve koppen om monumenten duurzaam te verwarmen

24 juni 2021
RCE zoekt creatieve koppen om monumenten duurzaam te verwarmen

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) is op zoek naar innovatieve en creatieve oplossingen om monumenten duurzaam te verwarmen. Daarmee hopen we dat ze minder CO2 uitstoten en zo bij te dagen aan het Klimaatakoord. Daarbij hebben we creativiteit nodig! Hiervoor maken we gebruik van een innovatiecompetitie: de SBIR (Small Business Innovation Research).

De SBIR is een competitie die creatief ondernemers uitdaagt samen nieuwe producten en/of diensten te ontwikkelen voor de aanpak van een maatschappelijk vraagstuk, met financiële ondersteuning van de Rijksoverheid. 

De RCE zoekt naar die ondernemende, nieuwsgierige en frisse blik vanuit de creatieve en innovatieve sector in de ruimste zin van het woord, met gevoel voor esthetiek. Of je nu modeontwerper of industrieel ontwerper bent, technisch of juist digitaal ontwerpt, meubels maakt, (interieur)architect bent, werkt met natuurlijke materialen, als kunstenaar of als theaterbouwer, of je jezelf ziet als innovator: je bent welkom om een goede oplossing voor te leggen die voldoet aan de voorwaarden. Samenwerking tussen bedrijven en de creatieve/innovatieve industrie is een must

Lees hier meer over de competitie.