Terug naar overzicht

Vacature: NRP zoekt een nieuwe directeur

21 maart 2023
Vacature: NRP zoekt een nieuwe directeur

De functie

Je hebt als directeur van het NRP (Nationaal Renovatie Platform) een hart voor de gebouwde omgeving en de mogelijkheden van transformatie. Je voelt je thuis in de dynamiek van de veranderende ruimtelijke omgeving. Als directeur ben je, samen met de voorzitter van het bestuur, het gezicht van de organisatie naar buiten toe. Je bent verantwoordelijk voor het uitwerken van een lange termijnvisie, het beleid en het voorbereiden van de begroting en de organisatie. Ook ben je samen met de manager programma’s verantwoordelijk voor het inhoudelijke programma van het NRP. Je hebt zicht op trends en ontwikkelingen in de maatschappij op het gebied van transformatie, verduurzaming en dit weet je te vertalen naar een relevant programma, waarbij je experiment en vernieuwing niet schuwt.

Je bent op strategisch niveau gesprekspartner voor de partners en het bestuur en je onderhoudt de relatie met hen. Je bent een echte netwerker en je weet partners aan NRP te binden. De partners van NRP zijn koplopers die zich samen inzetten voor een duurzaam (her)gebruik van de bestaande gebouwde omgeving door renovatie en transformatie. Ook geef je als directeur leiding aan het Management Team en aan een klein team van negen zelfstandige professionals die aan de verschillende programma’s, zoals NRP-klimaat en NRP-Erfgoed, werken. Een verbindende, waarderende en activerende stijl van werken en leidinggeven kenmerkt jou.

Samen met het bestuur en de organisatie zet je in op de strategische communicatie van het NRP en de uitvoering daarvan. Je hebt een drive om het NRP laten uitgroeien tot een organisatie met een nationale naamsbekendheid in de brede vakwereld.

Het gaat om een functie van 24 uur per week op zzp/inhuurbasis. Deze functie is goed te combineren met andere werkzaamheden.

Het NRP

NRP is een onafhankelijk kennisnetwerk voor de volle breedte van de vastgoedsector. Het netwerk bestaat uit ruim 100 bedrijven en organisaties. Al onze partners committeren zich aan de belangrijkste opgave van nu: de vernieuwing van de bestaande gebouwde omgeving. Dit raakt direct aan actuele maatschappelijke opgaven zoals de energietransitie, binnenstedelijke vernieuwing, de vraag naar woonruimte en een circulaire economie. De volle breedte van de vastgoedsector is vertegenwoordigd binnen het kennisnetwerk van NRP: van banken, beleggers en woningcorporaties tot bouwers, ontwikkelaars, architecten, ingenieurs, juristen en toeleveranciers. Alle expertises zijn aanwezig binnen het netwerk. Die kruisbestuiving levert de partners kennis en innovatievoordeel. Onder de vlag van het NRP worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals kennissessies, de NRP-academie, en twee jaarlijkse prijzen: de Gulden Feniks, dé prijs voor de meest excellente voorbeelden van renovatie-en transformatie projecten, en de Masterprijs, een prijs voor aanstormend talent de kans nieuwe ideeën op het gebied van transformatie en renovatie.

Je hebt...

  • WO-opleiding of denkniveau.
  • Een duidelijke visie en strategische denkkracht, maar je kan ook denken in praktische oplossingen.
  • Een heldere en enthousiasmerende communicatiestijl.
  • Uit jouw werkervaring blijkt dat je een relevant netwerk hebt voor het NRP.
  • Ervaring met financiële bedrijfsvoering.

Wat wij bieden

  • Een jaarcontract op inhuurbasis. Binnen het NRP werkt iedereen op freelance/ZZP-basis.
  • Het gaat om een functie van 24 uur per week. Deze baan is goed te combineren met andere werkzaamheden als ZZP’er.
  • Tarief is mede afhankelijk van werkervaring.

Wij hechten veel waarde aan diversiteit op alle niveaus binnen de organisatie. Daarom nodigen we iedereen uit om te solliciteren, ongeacht je leeftijd, gender, culturele achtergrond, van wie je houdt en wat je gelooft. We zijn benieuwd naar jou, je persoonlijke motivatie en je aanvulling op ons team.

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Bart Krol, voorzitter bestuur, b.krol@nrp.nl of 0610373029 of met Birgitte de Maar, bestuurslid, demaarbirgitte@gmail.com. 

Sollicitaties graag richten aan Bart Krol voorzitter NRP. We streven naar start werkzaamheden begin 2023.