Terug naar overzicht

Vooruitblik NRP Academie 2022: Werken buiten je comfortzone

11 november 2021
Vooruitblik NRP Academie 2022: Werken buiten je comfortzone

De 8e leergang van de NRP Academie 2021 zit er bijna op!  Zo hadden we deze week al onze laatste reguliere academiedag en sluiten we op 19 november af met de gebruikelijke NRP Challenge. Op 11 januari starten we de leergang 2022 van NRP Academie (een samenwerking tussen NRP en TU Delft) met een nieuwe groep cursisten! Er zijn nog plekken vrij, dus we nodigen vastgoedprofessionals die zich wil ontwikkelen tot transformatie en renovatie specialist uit zich nog aan te melden. We ontmoeten elkaar tijdens de kennismakingsdag op 14 december.

De opleiding start met de module Vernieuwen. De wereld is in transitie en veranderingen volgen elkaar in snel tempo op. Het is nu vanzelfsprekend om bij het moment van renovatie of transformatie van bestaand goed veel breder te kijken. Het is een kans om stappen te maken die een bijdrage kunnen leveren aan klimaatadaptatie en een vergroting van de biodiversiteit. Cursisten krijgen tijdens deze module in zes dagen verschillende benaderingen en werkwijzen aangereikt. Met aandacht voor de netwerksamenleving, de visie van een futuroloog, ondernemerschap, verandermanagement en opdrachtgeverschap. Aan het einde van deze module heb je geleerd om te werken buiten je comfortzone!

Gerenommeerde module-experts

Na deze meer generieke module volgen 3 verdiepende modules van elk 4 dagen. Elke module wordt begeleid door een module-expert om die gewenste verdieping goed vorm te geven. Sandra Schruijer (UvU) ondersteunt bij samenwerken, Nicholas Clarke (TU Delft) bij Verduurzamen en Hilde Remøy (TU Delft) bij Verdienen. Zij geven niet alleen collega, maar begeleiden de cursisten ook bij de casussen die in groepen met elkaar worden uitgewerkt. Daar wordt de aangereikte stof door de cursisten zelf in de praktijk gebracht. Door deze aan elkaar te presenteren, steken de groepen er onderling veel van op.

Unieke leslocaties

Het unieke van de NRP Academie is dat je elke lesdag op een andere locatie bent en gelukkig is voldoende afstand houden op deze locaties goed mogelijk. Zo waren we dit jaar onder andere op Paleis Soestdijk, een tot school verbouwde fabriek (Gresfabriek) in Reuver, de Binckhorst in Den Haag, de Tramkade in ’s-Hertogenbosch en in de Botanische Tuinen op Utrecht Science Park. Wij proberen altijd de genomineerde projecten van de NRP Gulden Feniks ook een plek te geven in het programma. En als je als cursist een goede locatie weet, kun je die natuurlijk ook inbrengen!

Aan de slag met echte praktijkcasussen

De leukste momenten van de opleiding zijn de NRP Challenges, een tweedaagse workshop waarbij de cursisten in groepen aan echte vraagstukken werken in de renovatie en/of transformatie. We werken op locatie en presenteren aan een jury van TU Delft, NRP en de eigenaren van het complex. Zo waren we dit jaar aan het werk aan de silo’s van de Glasfabriek in Schiedam en aan de lichtstraten in het gebouw van Centraal Beheer in Apeldoorn.We kijken uit naar de 9e leergang en hopen veel nieuwe, ambitieuze professionals te ontmoeten!

www.nrpacademie.nl