Terug naar overzicht

Zeven nominaties voor NRP Gulden Feniks 2018

01 juni 2018
Zeven nominaties voor NRP Gulden Feniks 2018

De jury van de NRP Gulden Feniks heeft dit jaar uit 65 inzendingen 7 projecten genomineerd voor de felbegeerde NRP Gulden Feniksprijzen. De categorie Renovatie telt dit jaar 3 kanshebbers en Transformatie 2. Ook in de categorie Gebiedstransformatie zijn 2 projecten genomineerd. Alle genomineerde projecten tonen de unieke mogelijkheden en grote diversiteit aan bestemmingen die bestaand vastgoed te bieden heeft.

NRP feliciteert alle inzenders en betrokken partijen van harte met hun nominaties. Op woensdag 27 juniworden in deCaballero Fabriekte Den Haagde winnaars bekendgemaakt en de prijzen feestelijk uitgereikt. Tijdens deze uitreiking wordt ook het nieuwe NRP Gulden Feniks magazine gepresenteerd, waarin alle inzendingen zijn gebundeld en de winnaars en genomineerden worden uitgelicht. Waar het magazine tot vorig jaar een fysiek exemplaar betrof, stapt NRP dit jaar over op digitaal, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor de inhoud.

De genomineerden voor NRP Gulden Feniks 2018 zijn (in willekeurige volgorde):

TRANSFORMATIE
In de categorie Transformatie ontving NRP Gulden Feniks dit jaar de meeste inzendingen: 30. De genomineerden zijn:
- Blokhuispoort (Leeuwarden)
- Pakhuismeesteren (Rotterdam)

GEBIEDSTRANSFORMATIE
De categorie Gebiedstransformatie telde dit jaar 9 inzendingen. Hieruit zijn genomineerd:
- Aalmarkt (Leiden)
- De Kloostertuin (Nijmegen)

RENOVATIE
In de categorie Renovatie kwamen 26 inzendingen binnen. Uit een gevarieerd aanbod nomineerde de jury:
- Aireywoningen (Amsterdam)
- PPS Bezuidenhoutseweg (Den Haag)
- Musis Sacrum (Arnhem)

LOW BUDGET, HIGH IMPACT
Sinds 2014 wordt soms ook de extra prijs Low Budget, High Impact uitgereikt, aan een project dat met een relatief lage investering een groots effect heeft bereikt. Voor deze prijs kunnen projecten niet afzonderlijk inzenden, maar wordt een project gekozen uit de drie categorie├źn waarin projecten worden ingezonden. Dit jaar wordt de prijs helaas niet toegekend. De jury hoopt volgend jaar ook voor deze prijs weer meer kanshebbers tegemoet te zien!

Bekijk alle inzendingen en nominaties op nrpguldenfeniks.nl.