Resultaten voor "" :

Bekijk alle resultaten

NRP Opleiding Renovatie en Transformatie

In deze opleiding gaan we aan de slag met nieuwe oplossingen, vaardigheden en andere processen. Om waarde te vinden in wat er al staat. Om nieuwe coalities te vormen en het anders te doen.  Je krijgt kennis, inzicht en vaardigheden aangereikt en je bouwt een eigen netwerk op met enthousiaste deelnemers met verschillende achtergronden: van architecten tot bouwers en van overheden tot woningcorporaties.  Benieuwd hoe zij de opleiding zelf ervaren? Bekijk dan de video hieronder waarin we deelnemers en andere betrokkenen het woord geven. 

 

Direct aanmelden

96% van onze oud-deelnemers raadt de NRP Opleiding Renovatie en Transformatie aan

  • 18 tweewekelijkse lesdagen, 2 praktijkchallenges en een certificaat na afloop
  • De opleiding bestaat uit vier verschillende modules: Vernieuwen, Verbinden, Verduurzamen en Verwaarden
  • Door de brede samenstelling van de groep leer je van elkaar
  • Docenten van verschillende onderwijsinstellingen en uit de praktijk
  • Lessen op ruim 20 locaties, stuk voor stuk inspirerende renovatie- en transformatieprojecten en inclusief een rondleiding en verhalen van achter de schermen
  • Collegiaal programma: op zes ochtenden mag je gratis collega’s meenemen voor de lezingen 

Lees hieronder meer over de lesdagen, kosten en andere praktische informatie. Of meld je direct aan voor de opleiding die in januari 2025 start via dit aanmeldformulier.

“Bij de challenges heb ik geleerd hoe je in een hele korte tijd een casus kan aanpakken.”

Earnest Alderliesten
ABT

De NRP Opleiding Renovatie en Transformatie is een samenwerking met de TU Delft en daagt je uit om jouw kennis over renovatie en transformatie te verbreden, verdiepen en je competenties die je daarvoor nodig hebt verder te ontwikkelen. Je leert van diverse docenten uit de sector aan de hand van vier modulen: vernieuwen, verbinden, verduurzamen en verwaarden. Daarnaast zetten we extra in op actuele onderwerpen zoals participatie, opdrachtgeverschap, bredere verduurzaming, betaalbaarheid en waardecreatie. Daardoor leer je op een innovatieve en verbindende manier opgaven te formuleren. En deze vervolgens op een duurzame manier te ontwikkelen. Daarnaast leer je belangen en toegevoegde waarden te herkennen. Van jezelf, en van anderen. Dit zorgt ervoor dat je beter leert samenwerken.

De studie duurt een jaar en telt een kennismakingsbijeenkomst, 18 opleidingsdagen die tweewekelijks plaatsvinden (van 10.00 tot 20.00 uur) en twee challenges van twee dagen. We starten in januari 2025 en eindigen eind november 2025. De investering voor deze opleiding is ongeveer 250 uur.

10 december 2024
Kennismaking
We nemen je mee door het programma van de NRP Opleiding Renovatie en Transformatie. We maken kennis met elkaar, de opleiding en we introduceren de casusopdracht Vernieuwen.

7 en 21 januari, 4 en 14 februari maart
Module Vernieuwen
Met een open mind en ondernemende houding de uitdagende toekomst tegemoet treden, waarbij in samenspel met alle stakeholders duurzame oplossingen voor veranderingen van de bestaande gebouwde omgeving worden ontwikkeld.

7 en 8 maart 2025
NRP Challenge
We gaan aan het werk in een tweedaagse snelkookpan workshop. Hiervoor wordt een reële casus ingebracht. De oplossingen worden gepresenteerd aan juryleden en de probleemeigenaar.

18 maart, 1 en 15 april, 6 en 16 mei 
Module Verbinden
Mensen, doelen en belangen herkennen en verbinden, de toegevoegde waarde (in allianties) optimaliseren en bijdragen aan samenwerking waarbij anderen ook ruimte krijgen en nemen.

27 mei, 10 en 24 juni, 4 juli en 5 september 
Module Verduurzamen
De hele vastgoed en bouwbranche is bezig met technische innovaties. Wat zijn die innovaties, waar kun je ze vinden? En wat moet je vervolgens doen in je proces om het mogelijk te maken deze innovaties in je project te laten landen? Je verdiept je in de verdienmodellen van alle stakeholders om hier goed beslagen ten ijs te komen.

12 september
Terugkomdag
voor alumni

16 september, 23 september, 7 en 28 oktober en 11 november 2025 
Module Verwaarden
Kansen zien om waarde te creëren bij renovatie en transformatie en deze vertalen naar duurzame exploitatie concepten.

21 en 22 november
NRP Challenge
Twee dagen lang in groepsverband werken aan een real time casus op locatie. Ook afronding van de opleiding. Feestelijke afsluiting met certificaatuitreiking. 

Tijdens twee challenges ga je aan de slag met dat wat je geleerd hebt. Samen met de andere deelnemers bedenk je in sneltreinvaart een aanpak voor een complex probleem. Dit probleem wordt altijd ingebracht door een organisatie uit de sector, en is iets wat echt speelt op dat moment. Je werkt in een groepje met deelnemers met verschillende achtergronden. Zo kun je een vraagstuk vanuit verschillende kanten bekijken. Na twee dagen pressure cooker presenteer je de oplossingen aan de opdrachtgever en een jury.

Benieuwd hoe dit eraan toe gaat in de praktijk? Lees hier de bevindingen van een deelnemer.

Elk jaar wordt er tijdens de opleiding gewerkt aan een Trendboek. In deze online publicatie interviewen deelnemers experts uit het werkveld over trends en ontwikkelingen op het gebied van renovatie en transformatie. Zo maken we samen de toekomst bespreekbaar, net als de stappen daarnaartoe.

De kosten voor de NRP Opleiding Renovatie en Transformatie bedragen €9.925,- excl. btw inclusief materiaal, lunches en diners. NRP-partners betalen €8.925,- excl. btw. Dat is nog geen €500,- per dag inclusief lunch en diner.

Meld je je vóór 1 september 2024 aan? Dan krijg je een vroegboekkorting van €550,-

Losse modules 

De modules zijn ook los te volgen nadat de module Vernieuwen is gevolgd. De losse modules kosten €2.950,- excl. BTW.

Kosten terugkrijgen

De kosten voor de opleiding zijn fiscaal aftrekbaar voor zelfstandige ondernemers.

Wist je dat je – als je werkzaam bent in de creatieve industrie – via Werktuig PPO een deel van de kosten terug kan krijgen? Klik hier voor meer informatie.

Meld je hier aan voor de opleiding Renovatie en Transformatie (let op: formulier opent in een nieuw tabblad).

Lees de FAQ voor antwoord op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met Barbara Middelhoff via b.middelhoff@nrp.nl.

Of loop online binnen tijdens een van de vragenuurtjes met coördinatoren Rutger en Barbara op:

“Bij deze opleiding leer ik als architect om ontwerpkracht in te zetten tijdens het proces die tot echte verandering kan leiden.”

Helen Zhang
INBO

Lees hieronder de lesverslagen van (oud-)deelnemers van de opleiding:

Nieuws

14 jun 2024

NRP werkt samen en verbindt op de Hembrug in Zaandam

NRP werkt samen en verbindt op de Hembrug in Zaandam

Nieuws

28 jun 2024

De NRP Academie gaat circulair in Den Haag

De NRP Academie gaat circulair in Den Haag

Nieuws

23 apr 2024

Aan de slag met Socratische vaardigheden in de Tinfabriek in Naarden

Aan de slag met Socratische vaardigheden in de Tinfabriek in Naarden

Nieuws

28 mrt 2024

Een terugblik op de eerste Challenge van de NRP Opleiding Renovatie en Transformatie

Een terugblik op de eerste Challenge van de NRP Opleiding Renovatie en Transformatie

“De afwisseling van sprekers, bijzondere locaties en casussen geeft een goede verhouding tussen leren ervaren en toepassen.”

Debby van Kraaij-Rasing
Dura Vermeer